Konzervativci podržali prvi nacionalni Hod za život

Članovi Hrvatske konzervativne stranke, predvođeni predsjednicom HKS-a Ružom Tomašić i predsjednikom Glavnog odbora HKS-a prim. Ante Zvonimirom Golemom, sudjelovali su u subotu, 21. svibnja 2016., u prvom nacionalnom Hodu za život i na taj način dali potporu udrugama i volonterima koji se zalažu za pravo na život od začeća do smrti.

''Hod Za Život''

Povorka od oko 15 tisuća ljudi, među kojima je bilo puno mladih te cijelih obitelji s malom djecom, manjim dijelom iz drugih dijelova Hrvatske, krenula s Trga kralja Tomislava u 10.00 sati i, uz pjevanje pjesama koje slave život i obitelj, u 11.30 sati stigla na Trg bana Jelačića gdje je održan prigodan glazbeni program. Dostojanstvenu povorku na Strossmayerovom trgu dočekali su malobrojni prosvjednici inicijative „Obrane prava na izbor“. Na njihove zvižduke i dobacivanja sudionici povorke uzvratili su skandiranjem „Život, život!“ i „Hrvatska, Hrvatska“, a u jednom trenutku došlo je i do bliskih susreta zbog kojih je policija priveal nekolicinu sudionika „Prava na izbor“.

Podržali smo ovu akciju kako bi poručili svim ženama koje se pripremaju na abortus da im se želi pomoći, materijalno i emocionalno, da očuvaju trudnoću i rode dijete. Ostvarivanje ekonomskih predispozicija za normalan razvoj obitelji je ključ demografskog napretka, a ne davanje poticaja za novorođeno dijete, rekla je u izjavi za medije Ruža Tomašić.

Predsjednica Tomašić tijekom akcije je potpisala obrazac izjave potpore Europskoj građanskoj inicijativi za zaštitu braka i obitelji „Mama, tata i djeca“ koju je u prosincu prošle godine prihvatila Europska komisija. Njome se od Komisije traži da predloži zakon kojim bi se u europskom zakonodavstvu brak definirao kao zajednica muškarca i žene, a obitelj kao zajednicu temeljenu na braku i/ili potomstvu.
Organizacijski odbor ove inicijative, kojem je na čelu Mađarica Edit Frivaldszky, ima, zajedno s predsjednicom devet članova iz različitih europskih zemalja – Mađarske, Slovačke, Švedske, Poljske, Hrvatske, Velike Britanije, Francuske i Portugala. Registracijom je započeo jednogodišnji proces skupljanja potpisa građana za potporu navedenoj inicijativi. Za uspjeh inicijative potrebno je prikupiti milijun potpisa iz sedam različitih država članica, a Komisija nakon toga treba reagirati u roku od tri mjeseca.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print