Sjećanje na Bljesak i proslava sv. Josipa Radnika

2016_1svibanj-1

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u nedjelju, 1. svibnja 2016., podno velikog križa na Gradskom groblju Sisak konzervativci Sisačko-moslavačke županije odali su počast četrdesetdvojici poginulih branitelja u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak, kao i dvanaestorici poginulih redarstvenika u Borovom selu 1991. godine.

Vijenac su položili predsjednik HKS Sisačko-moslavačke županije Slavko Muža dopredsjednica županijskih konzervativaca Ivona Nemeth Novak.

 

 

Nakon odavanja počasti, uslijedilo je središnje misno slavlje i proslava patrona sisačke župe sv. Josipa Radnika u župnoj crki Galdovo koju je predvodio fra Marko Hrgota iz Sarajeva uz koncelebraciju s domaćim župnikom fra Rokom Bedalovom.

2016_1svibanj-8Govoreći o sv. Josipu fra Hrgota je istaknuo kako je on čovjek koji je u svom životu nosio vjeru, koji je bio čovjek nade i povjerenja prema Bogu i bližnjem. „Naš svetac je čovjek koji nikada nije odustajao i čovjek koji je nosio u svom srcu ljubav prema svojoj obitelji, a sve kako bi ona ostvarila božanski naum. Jedna francuska poslovica kaže: ‘Ako počnemo razmišljati o ljubavi na razuman način, izgubit ćemo razum’. Ovu poslovicu zaista možemo primijeniti i na naš vjernički život i vjerovanje u Krista. Ako počnemo razmišljati samo o ovozemnom povijesnom Kristu, o njegovoj muci i patnji i smrti, a zanemarimo njegovo uskrsnuće, ne samo da ćemo izgubiti razum već ćemo izgubiti svaki smisao svoga života. Zato nam je čovjek vjere vrlo važan kako bi mi po uzoru na sv. Josipa bili ljudi vjere i povjerenja, koji će ipak uključiti svoj razum kada je potrebno”, rekao je fra Hrgota.

Svetoj misi su uz dužnosnike županijskog HKS-a te predsjednika HKS-a Sisak Marija Markića, prisustvovali i visoki gosti iz Hrvatske konzervativne stranke, dopredsjednica Marijana Klišanin, te glavni tajnik HKS-a Denis Bevanda.

2016_1svibanj-15

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print