HKS Zagreb: Tko je zamutio vodu na Sveticama?

Igre oko gradnje bazena na zagrebačkim Sveticama,  pretvaraju se, čini se, u još jedno klasičnu priču o vrijeđanju zdrave pameti Zagrepčana. Ova sapunica traje već sedam godina, uključujući i  tri godine zastoja u radovima zbog poslovne propasti izvođača radova.

Od odgovornih tražimo javno očitovanje o tome zašto su Gradu trebale čak tri godine za izbor novoga izvođača? Radi li se o još jednom projektu za kojeg nisu napravljene projekcije isplativosti niti financijske samoodrživosti?

Sumnje  pobuđuje i višekratna odgoda otvaranja bazenskog kompleksa za građane. To se trebalo dogoditi najprije u svibnju, zatim u kolovozu prošle godine, da bi na kraju bio određen travanj 2016. Nekome je, navodno, jako stalo da bazeni zadovolje sve tehničke i sigurnosne uvjete, pa se rok otvaranja pomicao. U tu priču još bismo i povjerovali, ali, s obzirom na ranija slična iskustva, prije bismo rekli da se radi o nečijim povećanim apetitima. Cijena izgradnje načelno je procijenjena na 79 milijuna kuna, no konačnu cijenu u ovom trenutku nemoguće je odrediti, i bojimo se da će na kraju biti puno veća.

Kako se ne bi opet dogodilo da naručiteljima izgradnje bazena na Sveticama vlastita dobit bude iznad dobrobiti građana koji sve to plaćaju, HKS Grada Zagreba traži od nadležnih   transparentnu prezentaciju  financiranja cijeloga projekta i jasnu specifikaciju svih troškova, kako 79 milijuna do završetka radova ne bi naraslo na 99 ili 109 milijuna.

HKS podržava svaki projekt koji će našim sugrađanima povećati kvalitetu života, ali tražimo da pri tome  stvari budu  jasno postavljene kako bi građani Grada Zagreba točno znali u što se ulaže njihov novac i po kojim kriterijima. Zagreb trebaju voditi odgovorni političari kojima će briga o Gradu biti iznad osobnih interesa.

HKS Grada Zagreba

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print