Đošić: Vratite braniteljima njihov Centar

Predsjednik HKS-a Bjelovar i županijski vijećnik Zoran Đošić uputio je u utorak, 23. veljače 2016., priopćenje medijima u kojem je reagirao na  objede i neistine koje je na račun HKS-a Bjelovar i Centra za rehabilitaciju branitelja iznio sanacijski upravitelj Zoran Seleš u povodu učestalih zahtjeva gospodina Đošića da se  Centar, inače u okviru Opće bolnice Bjelovar, vrati bjelovarskim braniteljima.  Priopćenje  vijećnika Đošića prenosimo u cijelosti:

“Pošto smo prozvani da je naše priopćenje puno laži, neistine i zlobe, moramo odgovoriti gospodinu sanacijskom upravitelju Zoranu Selešu.
Nitko u HKS-u, pa ni ja osobno, nikada u javnosti ne bih iznosio netočne činjenice.
Prvo,  kažete da Centar za rehabilitaciju branitelja nikada nije otvoren, a na  web stranici Opće bolnice Bjelovar u  tekstu  pod naslovom “Otvoren Centar za rehabilitaciju branitelja”  navodi se kako je Centar otvoren 29.09.2013. godine u povodu Dana grada. Pa vas molimo, ako niste još pogledali, pogledajte.
Drugo, članovi HKS-a i ja osobno, obilježavamo obljetnice pogibije svih hrvatskih branitelja i drugih koji su pali braneći našu Domovinu, ali na obilježavanje idemo kao prijatelji, sugrađani, branitelji, a ne kao pripadnici političke stranke.
Treće, u HKS-u ima dragovoljaca, branitelja koji NIKADA nisu koristili niti jednu povlasticu, i ne hvale se time.
Četvrto, članovi HKS-a, kao i ja osobno, svaki dan se družimo s  braniteljima i s  našim sugrađanima, posjećujemo ih i svaki dan ih pitamo  možemo li im kako pomoći. Jer mi smo branitelji, građani grada Bjelovara,  pored kojih Vi svaki dan prođete, a da se i ne osvrnete.
Gospodine Seleš, mi, članovi  HKS-a  ne lažemo, uvijek govorimo istinu i nismo zlobni”, zaključuje vijećnik Đošić u odgovoru sanacijskom upravitelju Opće bolnice Bjelovar Zoranu Selešu na njegovo priopćenje koje je objavio portal zvono.eu u ponedjeljak 22. veljače 2016.

Đošić je u prvom priopćenju od 19. veljače 2016. izrazio ogorčenost zbog toga što  je uprava bolnice odlučila zatvoriti  Centar za rehabilitaciju, iako je na županijskoj sjednici BBŽ, održanoj 17. ožujka 2016., nakon postavljenog pitanja Zorana Đošića, donijeta odluka da se Centar vrati braniteljima.

Podsjetio je da su branitelji sami taj prostor obnovili i stavili u funkciju, a sada im se oduzima.
“Tražimo da uprava bolnice i gospodin Seleš, koji bi trebali voditi adekvatnu skrb o braniteljima, što prije vrate prostor Centra  braniteljima”, istaknuo je Đošić dodajući kao će bjelovarski HKS pratiti što će Opća bolnica Bjelovar i gospodin Seleš učiniti uz poruku da će se  “i dalje  boriti za prava hrvatskih branitelja, za prava naših sugrađana i za prava svih žitelja naše županije”.

Sanacijski upravitelj Zoran Seleš u spomenutom priopćenju od 22. veljače naveo je kako je Đošićevo priopćenje    puno neistina, laži i zlobe, tvrdeći između ostaloga kako se u godišnjim  ugovorima koje je Opća bolnica Bjelovar sklopila s  HZZO-om Republike Hrvatske o medicinskim postupcima koje se provode u njoj “nikada nije spomenut Centar za rehabilitaciju branitelja, te ga Opća bolnica Bjelovar nikada nije ni imala, pa ga nije mogla ni zatvoriti”.
Priznaje ipak da je za  potrebe  branitelja oboljelih od PTSP,   u suradnji s Udrugom branitelja, oboljelih od PTSP-a,    uređen jedan od pomoćnih malih objekata, u kojima se je i inače održavala radna terapija      pacijenata odjela psihijatrije, u kojima je dr. Vinko Čatipović sa članovima te udruge organizirao liječenje te da je u uređenju “zaista veliku pomoć dala udruga branitelja”.

“Dr.  Čatipović od svibnja 2015. na vlastiti zahtjev, više nije zaposlenik Opće bolnice Bjelovar. Liječenje branitelja, oboljelih od PTSP-a, organizirano je u skladu s mogućnostima odjela psihijatrije, koja se znatno kadrovski stručno liječnički popunila i bolje organizirala”, navodi Seleš. Tvrdi kako branitelji imaju prednost pri liječenju, dijagnostičkim pretragama i ostalim postupcima nad ostalim pacijentima, osim male djece pitajući “predlaže li to HKS i njihov županijski vijećnik, neki drugi postupak?”
“Gotovo sve osoblje Opće bolnice Bjelovar je u toku rata krajnje požrtvovno obavljalo svoje dužnosti, pri tome su neki i poginuli. Nisam primijetio članove HKS-a na godišnjicama njihove pogibije, ili na polaganju vijenaca”, navodi Seleš i nastavlja u trećem licu: “I Zoran Seleš je dragovoljac Domovinskog rata od prvih dana i za sebe nikada nije koristio niti jednu povlasticu, ali nije je nikada uskratio niti jednom branitelju. I na samo on, već cjelokupno osoblje bolnice krajnje savjesno skrbi o oboljelim braniteljima i članovima njihovih obitelji”. Priopćenje zaključuje odgovorom na pitanje “Što će to pratiti članovi Hrvatske konzervativne stranke?” kako bi “dobronamjerni članovi stranke  došli i pitali za probleme, ponudili svoju pomoć i suradnju, raspitali se o planovima za budućnost Opće bolnice Bjelovar. U bolnicama uvijek nešto nedostaje, pa makar samo posjet  oboljelima”.
Nakon što je dokazano kako upravo sanacijski upravitelj širi neistine i nije informiran o radu Centra za rehabilitaciju, HKS Bjelovar očekuje novo objašnjenje gospodina Seleša.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print