Hrvatska konzervativna stranka snažno podržava sve inicijative u hrvatskom društvu koje podržavaju prava nerođenih i želi prekinutu sablasnu šutnju o pobačaju, ističe se u priopćenju dopredsjednice HKS-a Marijane Klišanin koje je u četvrtak, 4. veljače 2014. upućeno medijima. Priopćenje donosimo u cijelosti:

Pravo na život je iznad svih prava 

U hijerarhiji ljudskih prava, pravo na život iznad je svih prava te se tzv. pravo na izbor ne može postaviti iznad prava na život. Međutim, liberalni hrvatski (ako ih tako možemo zvati) mediji svaki glas protiv legalizacije pobačaja nastoje ušutkati i obezvrijediti, čime sami sebi uskaču u usta.
Naime, pod krinkom medijskih sloboda, slobode govora i izražavanja stavova, omalovažavaju i niječu pravo drugih i drukčijih, u ovom slučaju većine. U javnosti se umjetno stvara strah od tzv. konzervativne revolucije, dok se jasno odobrava poziv na linč i povratak u mračna komunistička vremena od strane glasne manjine na nedavnom skupu na Markovom trgu.
Ne želimo živjeti u prošlosti, a u prošlost nas uporno vraćaju. Stoga, nije nemoguće da se opet vratimo u vremena kad se zbog pjesme išlo u zatvor. Skupina hrvatskih umjetnika upravo je pjesmom htjela dati podršku životu, ali nekima očito smeta sami „monstruozni“ naslov „Želim živjeti“, koji je, po njima, toliko uvredljiv i isključiv da za njega ne bi trebalo biti mjesta u medijskom prostoru. Stoga ne čudi da izjave raznih stilista postaju relevantne. Tako se po tko zna koji put pokazuje da se u Hrvatskoj mjeri dvostrukim mjerilima, a ljudska prava ne mogu i ne smiju biti selektivna.
U tom kontekstu podržavamo glazbenike Alana Hržicu, sestre Husar, sestre Palić, Shortyja i Ninu Badrić koji su sudjelovali u spotu “Želim živjeti” grupe Emanuel i njihovo pravo da o ovoj osjetljivoj tematici izraze svoj stav.
Hrvatska konzervativna stranka želi prekinuti sablasnu šutnju o pobačaju te će se zalagati za izmjene postojećeg Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece, donesenog 1978. godine, te u skladu sa suvremenim medicinskim spoznajama u prvi plan staviti pravo nerođenog djeteta na život od samog začeća, što je zajamčeno i Ustavom RH prema kojem svako ljudsko biće ima pravo na život. Podržavamo pro-life inicijativu „40 dana za život“, kao i sve građane i umjetnike koji postaju glasni vapaj nerođenih.

Marijana Klišanin
dopredsjednica HKS-a

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print