Tomašić: Mnogi su se oglušivali na upozorenja da se među izbjeglicama skrivaju i teroristi

Predsjednica HKS-a i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić u srijedu je, na plenarnoj sjednici EP-a   održala dva govora o temama vezanim uz terorističke napade u Parizu te zaključcima sastanka na vrhu u Valleti i skupine G20 u Parizu. Govoreći o temi “Nedavni teroristički napadi u Parizu” Ruža Tomašić je rekla:

Sigurnost naših građana potisnuta u drugi plan

“Onaj tko krivo imenuje stvari, pridonosi nesreći svijeta“, rekao je Albert Camus i savršeno opisao trenutak u kojem živimo. I nakon napada na Charlie Hebdo u siječnju ove godine, mnogi još uvijek odbijali stvari nazvati pravim imenom, a oglušivali su se i na upozorenja da se među unesrećenima u izbjegličkoj koloni skrivaju i teroristi.

Politička korektnost postala je dogma, a sigurnost naših građana potisnuta je u drugi plan. Žalosno i sramotno da 130 nevinih ljudi mora smrtno stradati, a gotovo 400 biti ranjeno, da bi policija krenula u racije protiv ekstremista koji su odavno poznati snagama reda i sigurnosti.

Pariškim žrtvama počast ne smijemo odati samo svijećom, cvijećem, molitvom ili dirljivim riječima, nego prije svega odlučnošću u borbi protiv islamskog i svakog drugog ekstremizma”, zaključila je Ruža Tomašić.

Druga tema plenarne sjednice EP-a bila je “Ishod sastanka na vrhu održanog 11. i 12. studenoga 2015. u Valleti te sastanku na vrhu skupine G20 održanog 15. i 16. studenoga u Parizu”. Govor Ruže Tomašić prenosimo u cijelosti:

Prioriteti europskih lidera sasvim naopako postavljeni

“Drago mi je da predstavnici europskih država brinu o ljudskim pravima migranata i poštivanja njihova dostojanstva, jer treba biti dobar domaćin onima koje smo odlučili primiti. No svejedno, ne mogu ne primijetiti da su prioriteti europskih lidera sasvim naopako postavljeni. Naime, politički predstavnici država članica i svi mi u ovom Domu, nismo birani od strane izbjeglica i migranata već od punopravnih državljana europskih država.

Zato se ne mogu složiti s pojedinim zaključcima koji naše najviše prioritete vezuju uz migrante. Glavni prioriteti svih europskih političara na svim razinama vlasti moraju biti sigurnost i prosperitet naših građana, a iza toga dolazi sve ostalo.

Nakon posljednjih terorističkih napada i talačkih kriza u Francuskoj te policijskih racija u Bruxellesu naša je primarna zadaća odgovoriti na brojna pitanja i zabrinutosti građana umjesto da ignoriramo njihovo rastuće nezadovoljstvo politikom koju Europa vodi”, rekla je Ruža Tomašić.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print