Pavliček: Cinizam političkih zastupnika srpske zajednice iz Vukovara

U povodu još jednog izostanka predstavnika lokalne srpske zajednice u Vukovaru s obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, priopćenje za medije uputio je član Predsjedništva HKS-a i dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček, prof.

Nakon dostojanstvenog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, još jednom se pokazao sav cinizam političkih zastupnika srpske zajednice iz Vukovara, posebice iz redova SDSS-a.
Hrvatska konzervativna stranka smatra sramotnim da se niti ove godine nitko od političkih predstavnika lokalnih Srba nije pojavio u Koloni sjećanja, niti se došao pokloniti žrtvama velikosrpske agresije. Isti scenarij se nažalost događa i prilikom svih državnih blagdana.
Posebice je skandalozno da su isti očigledno, dok je hrvatski narod bio u Koloni sjećanja, položili vijence na tzv. bivšem groblju šajkača za poginule Srbe koji su sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku. Ovaj skandalozni čin još jednom potvrđuje da politički predstavnici Srba, očito, još uvijek ne žele priznati Hrvatsku kao svoju Domovinu niti izraziti žaljenje za nevine civile i branitelje.
Ovakvim istupima, isti još jednom potvrđuju da im očigledno nije stalo do suživota u gradu Vukovaru.
Očigledno je, također, da je političkim predstavnicima lokalnih Srba samo stalo do hrvatske kune i korištenja beneficija koje im je omogućila hrvatska država.

Marijan Pavliček, prof.
Predsjednik HKS Vukovara
Zamjenik gradonačelnika Vukovara

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print