Stanišić: Ministar Jakovina kontinuirano pogoduje “velikim sustavima” nauštrb OPG-a

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP) nastavlja s uništavanjem obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koju je započeo Božidar Pankretić (HSS), njegov očigledni uzor po pitanju lošeg vođenja resora poljoprivrede.
Nakon pogodovanja u dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta vrhunac farse postignut je u Programu ruralnog razvoja (mjera 4 podmjera 4.1.).
Netom objavljeni popis pravnih i fizičkih osoba koje su podržane od Ministarstva poljoprivrede pokazuje nam sve licemjerje ministra Jakovine i njegovih prijatelja.
Poticaji za ruralni razvoj trebali su biti glavni adut kojim EU potiče poljoprivredne proizvođače, prije svega obiteljska poljoprivredna gospodarstva, na nastavak bavljenja tom djelatnošću, uz nominalni poticaj za osnivanje novih OPG-a za nastavak bavljenja proizvodnjom u ruralnom dijelu Hrvatske.
Nažalost, javnosti je dobro poznato da se u Hrvatskoj kontinuirano pogoduje “velikim sustavima” nauštrb OPG-a, obrta i malih poljoprivrednih poduzetnika, sa ciljem da i oni najuporniji poljoprivrednici odustanu od proizvodnje koja je u većini država strateška grana gospodarstva.
Šokantno je do koje se razine omalovažavaju hrvatski poljoprivrednici stalnim prozivanjem da su neznalice, neradnici preniske produktivnosti, te se perfidno navodi da žive od poticaja koji im i ova Vlada “poklanja” nauštrb drugih građana Hrvatske.
Kada pogledamo popis “dobitnika” iz mjera za ruralni razvoj, pored već viđenog pogodovanja tajkunima moramo se zapitati: koje su to tvrtke koje “razvijaju” ruralni dio sa sjedištem na Pantovčaku?
Zaključak čitave travestije može se sažeti u činjenicu da se ne može očekivati drugačiji pristup od ministra Jakovine koji je prije gotovo četiri godine najavio da će se zabraniti uvoz mesa starijeg od šest mjeseci po uzoru na države članice EU, a nakon toga se nikad nije oglasio niti to obećanje ostvario.

Mihovil Stanišić, dipl. ing. agr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print