Ivan Zadravec: Od Srbije treba tražiti ratnu odštetu

“Od Srbije treba tražiti ratnu odštetu, zločini ne smiju ostati nekažnjeni, a šteta mora biti nadoknađena”, rekao je Ivan Zadravec, drugi kandidat na koalicijskoj listi SPREMNI u IV. izbornoj jedinici tijekom predstavljanja programa koalicije SPREMNI u Osijeku. Kandidati koalicijske liste HKS-HSP-OS Ivan Zadravec i Goran Ilić, u društvu  predsjednice  HKS-a Ružom Tomašić posjetom Đakovu, Osijeku i Valpovu, započeli su  višednevnu kampanju po Slavoniji, u okviru koje će posjetiti i ostale gradove IV. i V. izborne jedinice.

U druženju s građanima Osijeka poručili su kako će vratiti povjerenje u Hrvatsku i hrvatske ljude, dokazati da se politika može voditi pošteno i za dobrobit svoga naroda te da će se  zalagati za oslobađanje gospodarstva poreznih nameta i birokratskih okova a braniteljima vratiti dostojanstvo koje im je na sramotan način oduzela ova Vlada na odlasku.

Odgovarajući na pitanja građana hoće li koalicija SPREMNI tražiti ratnu odštetu od agresora na Hrvatsku, Zadravec je rekao: “Od Srbije treba tražiti ratnu odštetu, za što postoje temelji u presudi Međunarodnog suda pravde. Zločini ne smiju ostati nekažnjeni, a šteta mora biti nadoknađena”, rekao je Zadravec, drugi kandidat na koalicijskoj listi SPREMNI u IV. izbornoj jedinici, dodajući kako se HKS zalaže za ukidanje Zakona o oprostu koji je omogućio da danas u državnim službama rade ljudi koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku. “Toga nema nigdje na svijetu, pa ne treba biti ni u Hrvatskoj”, naglasio je.

Četvrti na listi koalicije SPREMNI u IV. izbornoj jedinici Goran Ilić istaknuo je kako se osim jačanja gospodarstva, HKS zalaže za zaštitu obitelji kao temelj društva, te da odgoj djece treba ostati u nadležnosti roditelja, a ne državnih institucija i uvođenjem nametanjem odgoja u škole koji je u suprotnosti s tradicijom i konzervativnim svjetonazorom. “Pokušavaju razbiti obitelj i djecu otuđiti od roditelja, a roditeljima smanjiti ili oduzeti pravo da odgajaju vlastitu djecu. To ne smijemo i nećemo dopustiti. U ovom svjetonazorskom ratu, konzervativci će pobijediti, jer mi smo većina u Hrvatskoj”, naglasio je Ilić pozvavši građane Osijeka da izađu na izbore u što većem broju kako bi onemogućili neprincipijelne koalicije mandatima nacionalnih manjina koje bi išle na štetu hrvatskog naroda i hrvatskih interesa. Tijekom boravka u Osijeku Ruža Tomašić i Ivan Zadravec sudjelovali su u programu Gradskog radija.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print