Tomašić i Penđer: Spremni smo zabraniti rad nedjeljom

Predsjednica HKS-a i prva na listi broj 4 koalicije SPREMNI u X. izbornoj jedinici Ruža Tomašić  u Šibeniku je zajedno s kolegom Nikicom Penđerom,  šibenskim dogradonačelnikom, dopredsjednikom HKS-a i kandidatom koalicije SPREMNI u IX. izbornoj jedinici,  predstavila politički program koalicije ‘Spremni’. “Nastojat ćemo svojim programom aktivirati birače koji inače ne izlaze na izbore, jer upravo za njih su i napravili svoj politički program”, poručili su Tomašić i Penđer tijekom druženja s građanima Šibenika, u ponedjeljak, 26. listopada.

“Kao koalicija bazirat ćemo se na pasivne birače, a njih je u Hrvatskoj oko 45 posto. Nastojat ćemo do njih doći osobnim kontaktom, bez velikih govora i pozornica. Naš program temelji se na obiteljskim vrijednostima i promociji Domovinskog rata. Stupovi ove države su branitelji i obitelji, stoga ćemo im vratiti dostojanstvo i zalagati se za mala i srednja poduzetništva”, rekao je Penđer.

Tomašić i Penđer istaknuli su kako je zaštita života od začeća u sklopu je njihovog programa, pa je koalicija SPREMNI “spremna zabraniti rad nedjeljom kako bi obitelji mogle provoditi što više vremena zajedno”.  Zalagat ćemo se za lustraciju i ukidanje velikih poreznih nameta zbog kojih radnici dobivaju najmanje, a država najviše i nitko ne zna gdje taj novac ide”, rekao je Penđer.

Ruža Tomašić naglasila je kako malim ribarima treba vratiti tradicionalne ribolovne alate.  “Europska direktiva po kojoj Hrvatska ima deset tisuća malih ribara koji svakodnevno love pet kilograma ribe, nelogična je”, naglasila je. “Naš dio mora veći je od talijanskog, a oni imaju četiri puta više brodova nego mi koji bi trebali naše brodice uništiti. Tko će onda loviti tu ribu, Talijani? Godišnje u ribolovstvu gubimo oko 300 milijuna eura, a Talijani love našu ribu. Pisala sam dopis Europskoj komisiji po pitanju gospodarskog pojasa, i oni kažu da bi bilo dobro da ga proglasimo. Inercijom naše Vlade gubimo 300 milijuna eura godišnje, a od tog novca naši bi ribari mogli popraviti svoje brodice, stvarati kapital i jačati gospodarstvo ove države”, naglasila je Ruža  Tomašić. Na pitanje kakav rezultat očekuje na izborima istaknula je kako “koalicija SPREMNI može osvojiti  sedam do 11 saborskih mandata, jer vjeruje u ljude koji su ušli u koaliciju ‘Spremni’.

“Želimo dovesti mlade i obrazovane ljude, ne podobne nego sposobne. Male stranke nemaju uhljeba za razliku od onih velikih. Izgubljen glas je glas onome tko je Hrvatsku uništio, a i dalje ništa novo i drugačije ne nudi, zaključila je  Ruža Tomašić.

 

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print