Osnovani HKS Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije

HKS Split

U Splitu je u ponedjeljak, 28. rujna 2015. održan osnivački zbor Gradske organizacije HKS-a Grada Splita i HKS-a Splitsko-dalmatinske županije. Za predsjednika splitskog HKS-a izabran je Jurica Batarelo, za dopredsjednike Božo Majić, Nada Nikolić a  za tajnicu Petra Cicvarić. Članovi Izvršnog odbora su Mario Vajler, Alen Marinović, Marijan Bajić, Sanja Ramljak Batarelo, Srećko Dugonjić, Nebojša Kristić, Ante Batarelo, Petar Ninčević, Martina Mijić, Denis Jolić i Sanja Biuk.

Marijana Trogrlić novoizabrana je  predsjednicau HKS-a Splitsko-dalmatinske županije,  dopredsjednici su dopredsjedni Vinko Buzov, Jurica Batarelo a tajnica Jelena Jukić. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Nikola Bosančić, Ivan Šustić, Petar Nikolić, Božo Majić, Mario Vajler, Silvija Nikolić, Marija Bilić, Zdravko Olujić, Josip Ujević, Jerko Matoš, Petra Cicvarić i Ante Trogrlić.  U Glavni odbor HKS-a izabrani su Jelena Jukić, Vinko Buzov i Nada Nikolić.

Na osnivačkom zboru bili su nazočni predsjednik HKS-a Dubrovačko-neretvanske županije Perica Tolj, koordinator Kluba mladih HKS-a Marko Milanović Litre, članovi Predsjedništva HKS-a Miro Cukrov i Ivo Silić, glavni tajnik HKS-a Denis Bevanda, dopredsjednik HKS-a Nikica Penđer i predsjednica HKS-a Ruža Tomašić te predstavnici koalicijskih partnera iz Splitsko-dalmatinske županije.

U pozdravnom govoru novoizabrani predsjednik splitskog HKS-a Jurica Batarelo rekao je kako mu je želja  na najbolji mogući način opravdati ukazano mu povjerenje i poručiti  biračima kako su konzervativci tu da zastupaju hrvatske vrijednosti,  obitelj i mlade, te da se bore kao lavovi da više niti jedan mladi čovjek ne treba  otići iz svoga doma trbuhom za kruhom.  Izabrana predsjednica Županijskog HKS-a Marijana Trogrlić istaknula je kako su konzervativci nova lica na hrvatskoj političkoj sceni koji kreću odmah s radom poručujući narodu kako žele čuti njihov glas. ‘Odmičemo se od dosadašnjih politika koje su svima dosadile i kojima više nitko ne vjeruje’, istaknula je Marijana Trogrlić.

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić čestitala je novoizabranim članovima novoosnovanih organizacija rekavši kako su  upravo konzervativci drugačiji od svih drugih na političkoj sceni. Pozvala je birače da na predstojećim parlamentarnim izborima ‘biraju poštene ljude, a ne one koji varaju i lažu’. ‘Birajte one koji su svojim radom i poštenjem dokazali da im je Hrvatska na prvome mjestu i koji će pokazati da se politika može voditi i pošteno“, rekla je Tomašić.
Po njezinim riječima ‘do sada su sve vlade u Hrvatskoj radile ono što je odgovaralo njima i njihovu članstvu, a ne hrvatskome narodu’ pa zato, dodala je, ‘i imamo u hrvatskim vladama i ovoj sada i onima ranije toliko uhljeba’.
‘Podobni nisu nikada nikome donijeli prosperitet! A Hrvatska ih je puna, puni smo uhljeba, a po Njemačkoj, Kanadi, Australiji su nam vrijedni, pametni, stručni ljudi’, naglasila je Ruža Tomašić
Pozvala je stoga birače da budu odgovorni kako ne bi ponovno bili izabrani
”ljudi koji nam godinama lažu i koji nas varaju’ i koji ‘pred izbore izgovore desetak lijepih riječi na koje birači padaju i ponovno ih zaokružuju.
‘Nakon toga iste te ljude psujemo i vičemo na njih kako ništa ne valjaju, ali tko je doveo te ljude na vlast – marsovci?’, zapitala je Tomašić i odgovorila upitnom konstatacijom – zar nismo mi zaokružili (na izborima) te ljude – te poručila kako je odgovornost i na nama’.

‘Birači moraju razmisliti koga biraju u parlament i tko će sjediti u Vladi’, naglasila je.  Predsjednica HKS-a pozvala je da se na sljedećim izborima ‘zasuču rukavi’ tako da ne budu izabrani oni koji su, kako je rekla, ’25 godina u vlasti ili pri vlasti, a bolju budućnost osigurali su samo svojim prijateljima, ali ne i hrvatskome narodu’.
Pripadnost stranci je samo sredstvo da dođete do cilja, za mene je to dobrobit Hrvatskoga naroda. Ako vas sredstvo/stranka izda – napustite je! Ne treba biti odan ni stranci ni predsjednici već samo i uvijek hrvatskom narodu, istaknula je Tomašić.
‘Zamislite sva ova državna poduzeća – Hrvatske vode, Hrvatske ceste, HEP, da tamo ne kradu i da se u tim poduzećima radi pošteno i za boljitak tih poduzeća, a kroz njih i u korist hrvatskoga naroda – zamislite koliki bi proračun bio. Nemojmo zaboraviti hrvatski proračun nadoknađuje sve te gubitke koji su otišli iz tih poduzeća, a to nadoknađujemo mi iz naših džepova’, rekla je Tomašić na osnivačkom zboru u Splitu.

foto: Slobodna Dalmacija

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print