Klišanin: Ponižavajući populistički trikovi Vlade

U povodu poplave populističkih Vladinih mjera kojima je cilj jeftina kupnja glasova uoči skorih parlamentarnih izbora, priopćenje za medije uputila je dopredsjednica HKS-a Marijana Klišanin koje prenosimo u cijelosti:

 

Ponižavajući populistički trikovi Vlade, očekuje da će joj ‘glupi narod’ za vaučere od 200 kn dati glas

Kako se približava dan održavanja parlamentarnih izbora  gledamo u čudu kako  aktualna Vlada kao na traci donosi mjere za pomoć socijalno ugroženim građanima. Premijer i ministri odjednom su postali jako hrabri i šalju oštre poruke pohlepnim bankarima koji godinama gule hrvatske građane i usprkos njihovim strašnim prijetnjama zamrzavaju tečaj švicarca, a sada, pet minuta prije izbora, odjednom shvaćaju da mogu konvertirati kredite u švicarskim francima u eurske.

Najnovija mjera s vaučerima za struju u iznosu od 200 kuna mjesečno za 60 do 70 tisuća siromašnijih kućanstava, koji će se namaknuti poskupljenjem kilovata struje za tri lipe, razotkriva ovu čistu predizbornu manipulaciju Vlade kao i njeno dosadašnje vladanje i upravljanje državom po starom socijalističko-komunističkom modelu ‘oduzmi jednima, da bi dao drugima’ gdje bi onda ovi drugi s velikom zahvalnošću trebali dati glas suosjećajnim ministrima.

Socijalna država čini se privlačnim modelom za osiromašene građane, ali znamo da je to samo kratkoročna mjera i jeftino kupovanje glasova kako bi građani zaboravili da Hrvatska ima sposobne ljude i može imati sposobnu vladu, koja zna stvoriti uvjete za rast gospodarstva i životnog standarda u kojem bi svi građani mogli  imati pristojnu plaću i sami plaćati svoje režije bez ovih ponižavajućih socijalističkih trikova aktualne Vlade.

Hrvatski konzervativci uvjereni su da će hrvatski građani znati prepoznati ovu čistu populističku predizbornu manipulaciju premijera Milanovića i njegovo makijavelističko vladanje i manipuliranje ‘glupim narodom’ koji bi im, zahvalan na 200 kuna pomoći, veselo trebao dati glas za sljedeći mandat. Ne, hvala. Hrvatska može i zna bolje.

 

Marijana Klišanin

dopredsjednica HKS-a

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print