Documenti i CMS-u poručujemo: Rat je gotov, skinite se s proračuna!

Predsjednica HKS-a i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašć i zagrebačka organizacija HKS-a reagirali su na izjave predstavnika pojedinih nevladinih udruga o proslavi Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
“Sramotno je da udruga koja u svom nazivu ima riječ ‘mir’ ni najmanje ne cijeni ogroman doprinos Hrvatske vojske uspostavi tog mira u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. A upravo je mir glavni razlog zašto mi toliko slavimo naše branitelje i zašto ćemo ponosno proslaviti i ovu 20. obljetnicu ‘Oluje’.

Još je sramotnije što se tu i njoj slične udruge financira novcem poreznih obveznika! Zato se Hrvatski konzervativci zalažu za reviziju financiranja udruga civilnog društva i političkih stranaka iz proračuna pa neka svatko svoje ideje i vrijednosti promovira vlastitim novcem. Trenutno se građanima novac otima kroz poreze i druge namete te prema čudnim kriterijima dodjeljuje onima koje oni možda ne žele financirati. Gdje je tu pravda koju ljevica tako često zaziva?”, objavila je na svojoj facebook stranici Ruža Tomašić.
“Hrvatska konzervativna stranka izražava zgražanje plakatima koji su se pojavili u Zagrebu i izjavama raznih „nevladinih“ udruga kojima se, zbog rasipanja novca i navodne militarizacije društva, kritizira mimohod Hrvatske vojske u povodu Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Posebno nas začuđuje njihova kritika i usporedba VRO Oluja s mirnom reintegracijom istočne Slavonije, iako su vrlo dobro svjesni činjenice da pobunjeni Srbi nikad ne bi pristali na mirnu reintegraciju da Hrvatska nije pokazala svoju vojnu moć u VRO Oluja.

A kao odgovor na tobožnju zabrinutost Documente, Centra za mirovne studije (CMS) i sličnih ‘nevladinih’ udruga zbog rasipanja novaca, u ovim kriznim vremenima, poručujemo: „RAT JE GOTOV, SKINITE SE S PRORAČUNA“.

Iako je aktualna Vlada RH učinila sve da ispolitizira 20. obljetnicu VRO Oluje organiziranjem dvaju zasebnih proslava, naši vojnici i veterani zaslužuju da izađete na ulice i pozdravite ih. Naša pobjednička vojska ne zaslužuje otužne kulise političara po službenoj dužnosti i pokojeg stranog vojnog atašea. Hrvatska konzervativna stranka stoga poziva građane Grada Zagreba da svojim dolaskom na mimohod Oružanih snaga RH uveličaju proslavu 20. obljetnice VRO OLUJA i oslobađanja Knina”, navodi se u reagiranju HKS-a Grada Zagreba.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print