HKS Duga Resa traži ispriku Zlatka Grčića i ostavku Davora Bišćana

Paulina Čavlović

Vijećnica HKS-a u Gradskom vijeću Duge Rese Paulina Pavlović u subotu, 11. srpnja 2015., najavila je da će dugoreški Konzervativci zatražiti ostavku predsjednika Odbora za statut i poslovnik Gradskog vijeća Duge Rese Davora Bišćana i ispriku predsjednika Gradskog vijeća Zlatka Grčića zbog pokušaja da joj se zabrani izjašnjavati se kao vijećnica Hrvatske konzervativne stranke.

Na konferenciji za novinare  održanoj u Belavićima na subotnjem druženju Konzervativaca Pavlović je  podsjetila kako je na inicijativu Davora Bišćana  ta tema bila uvrštena na dnevni red sjednice GV-a početkom lipnja  iako je već postojala odluka Ureda državne uprave Karlovačke županije u kojoj stoji da  ‘iako je prilikom konstituiranja Gradskog vijeća u isto ušla kao kandidat kandidacijske liste HSS – HSP AS’ (…) vijećnica Paulina Čavlović  ‘svojim mandatom, osim u slučaju ostavke vijećnice, može samostalno raspolagati’.
‘Na članove stranke provodi se atak, pa i u redovima Gradskog vijeća, a posebno od strane predsjednika Odbora za statut i poslovnik, Davora Bišćana. Pokušali su mi osporiti pravo na raspolaganje mandatom vijećnice i nastupanje kao konzervativke , usprkos toga što su županijski Ured za upravu, a kasnije i Ministarstvo uprave, potvrdili ovo moje pravo’, rekla je Čavlović.
‘Nakon mog prosvjeda, predsjednik Gradskog vijeća rekao je da  neće biti glasovanja nego da će tražiti mišljenje Ministarstva uprave i ministaratva Arena Bauka.  Ministar je potvrdio odluku Ureda državne uprave KŽ-a a to je da sama mogu odlučiti kako će se izjašnjavati’ rekla je Čavlović. ‘Gradska organizacija HKS-a stoga je dala inicijativu za smjenu predsjednika Odbora za statut i poslovnik, a od predsjednika Gradskog vijeća očekujem ispriku po ovom pitanju, jer je na dnevni red stavio točku za koju je znao da je nije legalna’, rekla je Paulina Čavlović.
Čavlović je  7. lipnja podnijela ostavku na dužnost dopredsjednice Gradskog vijeća Duge Rese nakon što je Vijeće izglasalo da ju smjenjuje s dužnosti člana Nadzornog odbora Komunalnog poduzeća. Na istoj sjednici smijenjena je i vijećnica HKS-a Ivanka Tomašić s mjesta člana Nadzornog odbora Stambenog gospodarstva, a na njihova mjesta postavljeni su Rubinka Mihalić iz HSS-a i Rudolf Škrtić iz HSP AS-a. ‘Mogu shvatiti da gradonačelnik nije bio zadovoljan mojim radom u Komunalnom, ali nikako nije mogao biti nezadovoljan radom Ivanke Tomašić u Stambenom, jer sjednica nije bilo, a ipak je smijenjena. Stoga se usuđujem primjetiti pomalo čudnu praksu nagrađivanja na teret poreznih obveznika grada Duge Rese i smatram da građani trebaju znati što i kako se radi’, rekla je tada Paulina Čavlović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print