Vilović: Mrežnici dodijeliti status Parka prirode

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić, predsjednik HKS-a Karlovačke županije i dogradonačelnik Duge Rese Zoran Vilović te predsjednica GO HKS-a Duge Rese i vijećnica HKS-a u Gradskom vijeću Duge Rese Paulina Čavlović održali su u subotu u Belavićima kod Duge Rese konferenciju za novinare u povodu inicijative dugoreških konzervativaca da se rijeka Mrežnica proglasi zaštićenim područjem, odnosno regionalnim parkom.

Konferencija je održana na obali rijeke Mrežnice u Belavićima na početku druženja članova i simpatizera HKS-a iz tri susjedne Županije – Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke, koji su na taj način dali potporu inicijativi dugoreških Konzervativaca.
Prema riječima dogradonačelnika Duge Rese i predsjednika HKS-a Karlovačke županije Zorana Vilovića, Konzervativci su se okupili uz rijeku Mrežnicu radi upoznavanja i bolje suradnje ali i da javno progovore o rijeci Mrežnici koja nema status koji zaslužuje – a to je da postane regionalni Park prirode.
‘U sklopu te inicijative organizirali smo  akciju čišćenja na području Belavića – prilaze kupalištu i izvoru pitke vode. Vilović je naglasio kako u inicijativi za uređenje rijeke Mrežnice postoji niz pravnih prepreka, a glavni je problem nedostatak Zakona o zaštiti prirode te činjenica da rijeka Mrežnica izvire na vojnom poligonu u Slunju, zbog čega je o uređenju područja uz Mrežnicu potrebno ishoditi i dodatno odobrenje Ministarstva obrane. ‘Bez zakonskih okvira ne možemo sastaviti  donijeti odluke i provoditi plan uređenja rijeke Mrežnice’, rekao je Vilović.

Paulina Pavlović govorila je aktualnoj političkoj situaciji u Dugoj Resi, odnosno pokušaju predsjednika Gradskog vijeća Duge Rese da joj zabrani da se izjašnjava kao vijećnica Hrvatske konzervativne stranke u Gradskom vijeću.

Govoreći o subotnjem druženju Konzervativaca u Belavićima predsjednica HKS-a i europarlamentarka Tomašić rekla je da je ovo izvrsna prilika da se mladi Konzervativci bolje upoznaju i pripreme za nadolazeće parlamentarne izbore.
‘ Imat ćemo jako puno posla a novaca nemamo,  na nama je da idemo od vrata do vrata i ljudima predstavljamo naš program i aktivnosti. Ne podržavaju nas ni HDZ ni SDP jer mi govorimo otvoreno.  Želimo  potaknuti ljude koji su dosada na izborima ostajali u svojim domovima govoreći kako nemaju za koga glasovati. Mi ćemo mi objasniti da imaju za koga glasovati’, naglasila je Tomašić.
Što se tiče prepreka u provedbi plana uređenja kupališta uz rijeku Mrežnicu i ostvarenja cilja da to područje dobije status regionalnog Parka prirode  Tomašić je naglasila ‘kako se sve može riješiti ako postoji želja’ te kako je uvjerena da će Konzervativci taj cilj ostvariti. Predsjednica HKS-a  je još jednom upozorila na problem medijskog izvještavanja o njezinim aktivnostima. Naglasila je da je mediji i dalje blokiraju te je pozvala javnost da njezin rad prate na njezinim i stranačkim internet stranicama.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print