Mihovil Stanišić: Spreman sam se argumentirano suočiti sa svakim tko negira činjenice o štetnim radnjama u ‘Čistoći’

Gradski vijećnik Grada Karlovca i dopredsjednik HKS-a Mihovil Stanišić objavio je u petak priopćenje u povodu isprike koju je od njega zatražio direktor karlovačke Čistoće Damir Jakšić.  U priopćenju  Stanišić  poručio je kako ne smatra da bi se zbog svog postupka trebao ispričati, te da i dalje misli kako su neke radnje u Čistoći bile štetne za tvrtku, a time i građane Karlovca. Priopćenje donosimo u cijelosti:

 

“Ovim se priopćenjem obraćam nakon izjave kojom se na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji zatražila moja isprika zbog činjenice da sam, po zaprimljenoj anonimnoj prijavi, kao predsjednik Gradskog vijeća i predstavnik jedne od koalicijskih stranaka izvijestio o štetnosti nekoliko poslovnih odluka direktora ‘Čistoće’ i zatražio očitovanje predstavnika stranaka koalicije i izvršne vlasti.

Pošto nije zaprimljeno zadovoljavajuće obrazloženje direktora Čistoće, Izvršni odbor gradske organizacije donio je zaključak da se inzistira na raščišćavanju navedenih radnji i pisanom odgovoru direktora.

Gradonačelnik Karlovca donio je odluku da se uputi upit državnom odvjetništvu, kako bi se utvrdilo postoje li elementi kaznene odgovornosti. Nakon provedenih istražnih radnji očito je zaprimio odgovor kako ne postoje osnove za pokretanje tužbe.

Ne smatram da se trebam ispričati za postupak koji je, kao i svi prethodni koje sam donio, uvijek usmjeren prema zaštiti interesa građana Karlovca. Niti sam osobno, ni mi kao stranka, pokretali bilo kakav istražni postupak tako da nismo imali uvid u dokumentaciju Državnog odvjetništva.

Međutim, osobno sam i dalje stava, koji je utemeljen na dostupnoj dokumentaciji, da su radnje o kojima je u ovom slučaju riječ bile štetne za ‘Čistoću’, a samim tim i za naše građane.

Spreman sam se sasvim argumentirano suočiti sa svakim  tko negira navedene činjenice, a bilo kakva prozivanja i prijetnje neće me pokolebati da djelujem i kao gradski vijećnik Hrvatske konzervativne stranke i kao građanin Karlovca u interesu zajednice’, navodi u priopćenju Mihovil Stanišić.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print