Mato Rajič: Gradsko vijeće Grada Đakova više nema legitimitet, novi izbori neophodni

Gradski vijećnik i predsjednik HKS-a Grada Đakova Mato Rajič u utorak, 16. lipnja 2015. godine, uputio je medijima priopćenje u kojem poziva na održavanje prijevremenih izbora u Đakovu kako bi grad dobio vodstvo sukladno volji građana a Grad bolje funkcionirao. Priopćenje donosimo u cijelosti:

‘U slučaju Grada Đakova novi izbori su neophodni jer je više od trećine vijećnika promijenilo stranačke boje, neki su napustili stranke, neki su osnovali drugu stranku, a neki su iz poraženih preko noći prešli u pobjednike izbora, što nije u redu prema biračima Đakova’, navodi se u priopćenju predsjednika Hrvatske konzervativne stranke Grada Đakova Mate Rajiča koji konstatira da Gradsko vijeće nema legitimitet, odnosno više ne predstavlja volju birača koji su 2013. godine izašli na izbore.
‘To, dakako, ne abolira ni nas konzervativce, iako nismo dio vlasti, ali smo ipak ušli u Gradsko vijeće pod imenom druge stranke’, navodi Rajič ističući da bi ‘grad bolje funkcionirao, moraju ga voditi ljudi koji nekog predstavljaju i koji su odgovorni prema biračima’.
‘To je jedino pošteno, sve drugo priziva sumnje o korupciji i širi negativnu sliku o našem gradu koji stagnira i kojemu su potrebne promjene u upravljanju i novi ljudi’, zaključuje gradski vijećnik i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Đakovo Mato Rajič.

 

(foto: radio-djakovo.hr)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print