Paulina Čavlović o ostavci na dužnost dopredsjednice GV-a Duge Rese: Ivanka Tomašić i ja smijenjene smo iz NO-a bez objašnjenja i povoda

Paulina Čavlović

Dosadašnja dopredsjednica Gradskog vijeća Duge Rese Paulina Čavlović (HKS) podnijela je 7. lipnja 2015. ostavku na funkciju potpredsjednice gradskog Vijeća. Na sjednici Vijeća održanoj u četvrtak, 11. lipnja,  bez rasprave prihvaćen je prijedlog Odbora za imenovanja, da novi dopredsjednik bude dr. Miroslav Furdek (HSS).

Na sjednici Vijeća izglasano je također da se Paulina Čavlović smjenjuje s dužnosti člana Nadzornog odbora Komunalnog poduzeća a tom prilikom smijenjena je i konzervativka Ivanka Tomašić s dužnosti člana Nadzornog odbora Stambenog gospodarstva. Na mjesto Pauline Čavlović u NO Komunalnog poduzeća postavljena je vijećnica HSS Rubinka Mihalić, a  Ivanku Tomašić  zamijenit će Rudolf Škrtić (HSP AS).
U izjavi za portal dugaresa.net vijećnica Paulina Čavlović rekla je kako je ostavku dala iz moralnih razloga jer je nakon raspuštanja podružnice HSP AS i prelaskom u HKS, prestao vrijediti i koalicijski sporazum između HSS-a i HSP AS-a.  ‘Promjenom stranke naš odnos prema HSS-u nije se promijenio, ljudi su ostali isti i  suradnja se, što se nas tiče, nastavlja’, rekla je Čavlović koja je ipak iznenađena načinom na koji je do smjena došlo.

‘Gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić (HSS) ima pravo u svako doba imenovati i raspuštati ili smjenjivati članove Nadzornih odbora, to je njegovo zakonsko pravo. Ali malo je neobično, bez riječi i bez ikakvog povoda smijeniti po jednog člana Nadzornog odbora Komunalnog poduzeća i Stambenog poduzeća. Nadzorni odbor Stambenog poduzeća nije se niti jednom sastao, iako je prošlo više od šest mjeseci, a uredno su primali naknade od 300 kn mjesečno. Sada je razriješen samo jedan član i to iz HKS-a’, pojasnila je
Čavlović dodajući kako je osoba, prema internom dogovoru  sadašnjih koalicijskih partnera, koja nije sazvala ni jedni sjednicu Nadzornog odbora u Stambenom poduzeću, sada imenovana u Nadzorni odbor Komunalnog poduzeća, na mjesto razrješenog člana HKS-a.

‘Mogu shvatiti da gradonačelnik nije bio zadovoljan mojim radom u Komunalnom, ali nikako nije mogao biti nezadovoljan radom Ivanke Tomašić u Stambenom, jer sjednica nije bilo, a ipak je smijenjena. Stoga se usuđujem primjetiti pomalo čudnu praksu nagrađivanja na teret poreznih obveznika grada Duge Rese i smatram da građani trebaju znati što i kako se radi’, zaključila je Čavlović.

No, to nije bilo sve. Na prijedlog predsjednika Odbora za statut i poslovnik Davora Bišćana od Gradskog vijeća zatraženo je i da se Paulini Čavlović na sjednicama onemogući predstavljati kao vijećnica HKS-a budući da kao članica te stranke nije osvojila niti jedan mandat niti je bila predlagatelj mandata na prethodnim izborima već da se može predstavljati kao neovisna vjećnica Gradskog vijeća Grada Duge Rese. Ovaj prijedlog vijećnici nisu prihvatili poštujući odgovor Ureda državne uprave Karlovačke županije da vijećnica Čavlović, ‘iako je prilikom konstituiranja Gradskog vijeća u isto ušla kao kandidat kandidacijske liste HSS – HSP AS’ (…) ‘svojim mandatom, osim u slučaju ostavke vijećnice, može samostalno raspolagati’.

(Foto: dugaresa.net)

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print