Eurozastupnica Tomašić organizirala učenicima iz Dugog Sela posjet Europskom Parlamentu

U organizaciji zastupnice HKS-a u Europskom parlamentu Ruže Tomašić deset učenika Srednje škole Dugo Selo posjetilo je 28. svibnja 2015. Europski parlament u Strasbourgu. Organizacijom ovog posjeta zastupnica Tomašić htjela je ispraviti nepravdu koja je nanijeta učenicima iz Dugog Sela u kvalifikacijskom prednatjecanju ‘Euroscola’ 27. veljače 2015. Riječ je programu u organizaciji Ureda za informiranje u Republici Hrvatskoj u okviru kojeg učenici iz 21 srednje škole s područja Zagreba i Zagrebačke županije imaju priliku učiti o Europskom Parlamentu, iskusiti kako je to sukreirati europsku politiku putem rasprava, glasovanja i usvajanja odluka o važnim pitanjima.
Međutim, zbog očitih nepravilnosti u ocjenjivanju natjecatelja, upitnoj kompetentnosti pojedinih članova žirija i pristranosti u izbora pobjednika natjecanja, učenici iz Dugog Sela nisu se plasirali u daljnje natjecanje za nagradni posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu, ostajući u uvjerenju da nisu ravnopravno tretirani, iako su bili dobro pripremljeni i strogo se pridržavali pravila natjecanja.
Nakon neuspjele žalbe Uredu za informiranje zbog očitih primjera nepravde pri izboru pobjednika, profesorica engleskog jezika i književnosti iz Srednje škole Dugo Selo Dijana Sems poslala je pismo zastupnici Ruži Tomašić i upoznala je s propustima u natjecanju koje je  nazvala   “sramotnim ‘ igranjem’ s mladim dušama”  i to upravo u instituciji koja bi učenike trebala informirati o Europi, njezinim zakonima i ravnopravnosti.
Zastupnica Ruža Tomašić ispitala je okolnosti ovog slučaja i, s obzirom da ne može utjecati na odluke Ureda, odlučila je ispraviti očitu nepravdu  te je za svih deset učenika organizirala posjet Europskom parlamentu s jedinim ciljem da ‘učenici u ranoj dobi ne bi izgubili vjeru u pravednosti i poštenje’.
Učenici iz Dugog Sela poziv zastupnice Tomašić s radošću su prihvatili i  28. svibnja su otputovali u Strasbourg, gdje su bili njeni posebni gosti. U pismu zahvale  profesorica Sem navodi kako su učenici  bili jako uzbuđeni i sretni zbog ponude zastupnice Tomašić naglasivši kako je ‘lijepo znati da su nam vaša vrata otvorena i onda kada su ih svi drugi zatvorili’.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print