Goran Ilić: Postoje opravdane sumnje da ‘udbaška zmija’ utječe na odluke najviših institucija u Hrvatskoj

U povodu skandaloznog ‘slučaja Krmpotić’ HKS je u utorak, 21. travnja 2015. javnosti uputio priopćenje koje potpisuje član Predsjedništva stranke Goran Ilić:

‘Nakon blamaže u slučaju “Lex Perković”, Vlada Republike Hrvatske još se jednom osramotila i pokazala nesposobnost u uvođenju pravnog poretka u državi.

Prema informacijama iz medija, svjedok na suđenju bivšim dužnosnicima UDBA-e Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, gospodin Ivan Krmpotić prijavio je hrvatskoj policiji pristiglu prijetnju, i to na način da mu je nepoznati počinitelj razbio nadzornu kameru na zgradi u kojoj živi te u sandučić ubacio ceduljicu na kojoj je pisalo “Pazi se…”.

Policija navodno nije promptno reagirala na njegovu prijavu prijetnje, ali su zato to učinila nadležna tijela Njemačke, čiji su agenti došli po gospodina Krmpotića i njegovu suprugu te ih uključili u program zaštite svjedoka i sad se nalaze na nepoznatoj lokaciji. Da nije strašno i opasno bilo bi smiješno i neozbiljno.

Hrvatska konzervativna stranka stoga javno postavlja pitanje je li netko svjesno dopustio prijetnje svjedoku i njegovoj obitelji. U svakoj ozbiljnoj demokratskoj zemlji ministar policije bio bi smijenjen istog trena. Tražimo od ministra Ranka Ostojića da se slučaj u najkraćem roku rasvijetli i počinitelj ili više njih pronađu i uhite.

Isto tako Hrvatska konzervativna stranka traži svih nadležnih tijela aktivno uključivanje u razotkrivanju udbaških likvidacija nakon Drugog svjetskog rata, od ubojstva obitelji hrvatskog emigranta Stjepana Ševe u kojem su osim njega ubijeni i njegova supruga i devetogodišnja kći Rosemarie, do svih ostalih zločina koje je UDBA činila širom svijeta.

Dok od predstavnika vlasti dolaze besmislena upozorenja da ‘ustaška zmija ne spava’, ‘slučaj Krmpotić’ dokazuje da postoji opravdana sumnja kako je ‘udbaška zmija’ itekako živa i da očito utječe na odluke najviših institucija u Republici Hrvatskoj. Ukoliko se pokaže da je ovo istina tražimo trenutačnu ostavku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.’

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print