Nikica Penđer: Vlada povećanjem naknada i trošarina ponovno udara na džep građana

Dopredsjednik HKS-a Nikica Penđer u četvrtak, 16. travnja 2015., u priopćenju za medije komentirao je posljednju odluku Vlade o povećanju trošarina na gorivo  i duhanske proizvode:

‘Vlada povećanjem naknada i trošarina ponovno udara na džep građana, dok u isto vrijeme izbjegava bilo kakvu reformu koja bi otvorila prostor za smanjenje nameta. Zadržavanje iste razine socijalnih prava i postojećih stopa poreza, kako je najavio potpredsjednik Grčić, samo je dimna zavjesa kojom se građanima pokušava zamagliti vid pred nadolazeće izbore.
Hrvatska konzervativna stranka (HKS) potpredsjedniku Vlade Grčiću i predsjedniku Vlade Milanoviću poručuje kako novčanik naših građana ne razlikuje porez od trošarine i da je sasvim svejedno kojom će fiskalno invazivnom radnjom posegnuti za još teško zarađenog novca poreznih obveznika i tako im dodatno otežati ionako tešku svakodnevicu.
Vladi preporučujemo hitnu racionalizaciju javne uprave i smanjenje javne potrošnje te opće smanjenje nameta i ukidanje loših pravila za poduzeća, iako smo svjesni da oni kao sukreatori kaosa u hrvatskom gospodarstvu neće državu izvući iz problema. Sve ono što Hrvatskoj danas treba ide na štetu političkim oligarhijama koje su ovakav nakaradni sustav i kreirale u posljednjih 20 godina pa je iluzorno očekivati da će te stranke provesti nužne reforme.’
Dopredsjednik HKS-a

Nikica Penđer

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print