Tomašić: Ako Milanović neće, branitelji probleme mogu riješiti

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i europarlamentarka Ruža Tomašić nakon posjeta braniteljima u Savskoj 66 u subotu 11. travnja, dala je kraći intervju portalu dnevno.hr u kojem je dala prijedloge za prekid prosvjeda u Savskoj, komentirala slučaj Tihomira Cvetkovića i moguće koalicijske scenarije Hrvatske konzervativne stranke.

”Podržala sam branitelje uoči trećeg antiprosvjeda i mogu reći samo jedno: predsjednik Vlade Zoran Milanović mora hitno sjesti s braniteljima za stol i za tim stolom sjediti sve dok se ne pronađu rješenja za njihove probleme. Ako on to ne želi, postoji i drugi način na koji možemo prekinuti prosvjede ispred Ministarstva branitelja”, kazala je Ruža Tomašić dodajući da, ako će manjkati volje od strane premijera, branitelji rješenje mogu pronaći kod šefova svih ostalih parlamentarnih stranaka.

Tomašić je predložila braniteljima da pozovu  sve šefove stranaka na dogovor i da se dogovoreno potpiše. ‘To će braniteljima značiti i sigurnost za ostvarenje obećanja, a stranke će ih realizirati odmah po formiranju nove hrvatske vlade’. Propali subotnji antiprosvjed komentirala je riječima: ‘Kada ima novca, ima i ljudi, ali kada novca nestane, onda je to druga priča’.

Komentirajući slučaj Tihomira Cvetkovića, oca teško oboljelog dječaka,   koji dio krivice za sramotno malu socijalnu pomoć pronalazi u previsokim mirovinama branitelja stopostotnih invalida Ruža Tomašić je rekla:
‘Tihomir Cvetković pomiješao je kruške i jabuke. Ne može uspoređivati bolesno dijete s braniteljima koji su kao djeca ili prije samog rata veselo trčali i bili potpuno zdravi’, rekla je Tomašić dodajući  kako je njegov problem isključivo problem državnih institucija te da je sva ljutnja trebala biti adresirana prema funkcioniranju hrvatskog socijalnog sustava.

Na pitanje  zašto bi Hrvatsku konzervativnu stranku trebali zaokružiti prije HDZ-a Ruža Tomašić je rekla: ”Mi smo oni koji rade ono što govore, nama dolaze ljudi koji kažu kako je Konzervativna stranka njihov izbor jer se ne pronalaze u HDZ-u ili pravaškim opcijama, kažu kako smo mi za one koji žive ‘konzervativno’. Mi želimo djelovati konkretno, nudimo plan, program i vrijeme i ne zanimaju nas prodavači magle”, dodaje i ističe kako će njihovi koalicijski partneri na parlamentarnim izborima biti oni s konkretnim planovima i preciznim vremenskim periodima za njihovo ostvarivanje. Odgovarajući na konkretno pitanje o koaliciji s HDZ-om rekla je: ”Znate kako se u hrvatskoj politici nikad ne zna, koalicijskih preslagivanja je prije i nakon izbora uvijek jako puno pa ću samo reći – sve ćemo još vidjeti”.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print