[VIDEO] Dogradonačelnik Duge Rese Zoran Vilović inicijator osnivanja područnog odjela Glazbene škole Karlovac u Dugoj Resi

Dogradonačelnik Duge Rese i predsjednik HKS-a Karlovačke županije Zoran Vilović pokrenuo je  u ime Grada Duge Rese inicijativu za otvaranjem područnog odjela Glazbene škole Karlovac u Dugoj Resi. Rad ove najstarije glazbene škole u Hrvatskoj bit će promoviran održavanjem koncerta ‘Odaberi svoje glazbalo’ kojim će se dugoreškim osnovnoškolcima omogućiti da pobliže upoznaju i vide instrumente, koje će, ako pokažu interes, moći i učiti svirati u Dugoj Resi.

Ravnateljica Glazbene škole Snježana Mrljak izrazila je nadu da će uz podršku Gradske uprave, dogradonačelnika Zorana Vilovića i Karlovačke županije Duga Resa uskoro dobiti područni odjel Glazbene škole.
“Sport i glazba idu ruku pod ruku. U Dugoj Resi ima pregršt sportova i glazbe, ali  nedostaje ova klasična komponenta. Želimo da građani napune kino dvoranu na koncertu jer djeca su na ovim mini promotivnim koncertima pokazala da to žele i da im se to sviđa”, rekao je Vilović.

Koncert će se održati 21. travnja u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta od 19 sati. Prethodit će mu izložba učeničkih likovnih radova dugoreških osnovnih škola na temu glazbenih instrumenata, piše portal Radio Mrežnica.

Dogradonačelnik Duge Rese Zoran Vilović o detaljima inicijative govorio je u emisiji Trend Radija u srijedu, 15. travnja 2015.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print