Hrvatske konzervativke na radionicama za povlačenje sredstava iz Europskog fonda za ruralni razvoj

Članice Hrvatske konzervativne stranke Brodsko-posavske županije  Marina Jurjević, Anđelka Šapina Ančić i Ivana Švaganović Milošević aktivno su sudjelovale na prvoj radionici za povlačenje sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, održanoj u petak, 13. ožujka 2015. godine, u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku.

Program radionica uključuje praktičan rad s polaznicima, osposobljavanje za pripreme malih i velikih projekata, prikupljanje projektne dokumentacije prije prijave na natječaj te konkretnu razradu projektnih ideja polaznika (problemi, ciljevi, aktivnosti, rezultati, dionici, horizontalna pitanja).

Krešimir Kuterovac, direktor tvrtke Inagra d.o.o. u uvodnom dijelu prve u nizu radionica na temu “Priprema projekata ruralnog razvoja” rekao je da ”perspektiva kojom danas gledamo poljoprivredu nije ista kao i prije 30 godina. Poljoprivreda je danas poduzetništvo i od proizvođača se danas očekuje da budu upoznati s novim informacijama kako bi mogli profitabilno poslovati”. Naglasio je da ”svi oni koji su se opredijelili za poljoprivrednu proizvodnju, moraju poznavati prilike koje im nudi EU, s obzirom na resurse kojima sada raspolažu. Za svakog proizvođača, uvjeti su specifični. Stara narodna poslovica kaže: ‘Ako ne znam kamo idem, svaki put ću tamo i doći’. I tako je uvijek. Morate imati plan, kao i u svakom drugom poslu. U poljoprivredi je najbitnije poznavati tržište, ponudu i potražnju, kretanje cijena i mogućnosti razvoja proizvodnje”, rekao je  Kuterovac.

Polaznice radionice, konzervativke Marina Jurjević, Anđelka Šapina Ančić i Ivana Švaganović Milošević, izrazile su nadu da će svojim znanjem i iskustvom pomoći budućim korisnicima Fonda, u prvom redu mladima, poljoprivrednicima i nezaposlenima u ostvarivanju njihovih ideja te ih ovim putem pozivaju da zajedničkim snagama naprave iskorak u novo razdoblje poljoprivrede.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print