HKS Grada Zagreba traži ostavku gradonačelnika Bandića i nove gradske izbore

Zbog neodržive aktualne situacije u Gradu Zagrebu u slučaju gradonačelnika Bandića Hrvatska konzervativna stranka Grada Zagreba smatra da su novi gradski izbori neophodni i da bi se trebali održati u najskorijem roku.

Pozivamo još uvijek aktualnog gradonačelnika Milana Bandića da, sukladno svojim najavama, podnese ostavku te omogući građanima Grada Zagreba izbor novog gradonačelnika koji će imati puni legitimitet za provođenje nužnih reformi u Zagrebu. Također, smatramo da aktualna zamjenica gradonačelnika gđa. Sandra Švaljek nema legitimitet za provođenje reformi, niti će ga imati nakon 15. lipnja 2015., kada će,
sukladno Statutu, postati gradonačelnica.

Trenutačno konfuzno stanje u Zagrebu najviše odgovara dvjema najvećim strankama, HDZ-u i SDP-u, koje nisu spremne za nove izbore u Zagrebu jer su svjesne činjenice da će izbori u Gradu Zagrebu u velikoj mjeri odrediti smjernice i odnose snaga za parlamentarne izbore. Zbog toga (p)održavaju aktualno stanje što nanosi štetu stanovnicima Grada Zagreba.

Iako je HKS nova politička stranka u Gradu Zagrebu, njeni članovi imaju višegodišnji radni kontinuitet u svojim gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Njihov rad već su prepoznali brojni građani koji su se pridružili stranci i koji u konzervativizmu vide jedinu alternativu sadašnjim političkim partitokracijama.

Ilija Dominković
Predsjednik GO HKS-a Grada Zagreba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print