Hrvatski suverenisti predstavili kandidate i program za europarlamentarne izbore

Čelnici platforme Hrvatski suverenisti predstavila je u nedjelju u hotelu Dubrovnik listu kandidata i svoj program za predstojeće izbore za Europski parlament na koje izlaze pod sloganom “Zajedništvo nema alternative”.

Na listi se nalaze kandidati iz članica platforme Hrvatski suverenisti Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku, Hrvatska konzervativna stranka (HKS), HSP AS, Ujedinjena hrvatska desnica (UHD), građanskih inicijativa Istina o istanbulskoj, Hrvatski bedem, udruga udovica poginulih i umrlih branitelja Domovinskog rata te niz istaknutih pojedinaca iz hrvatskog javnog i političkog života.

Nositeljica liste je hrvatska europarlamentarka i dopredsjednica HKS-a Ruža Tomašić, predsjednik Hrast-a i udruge Grozd Ladislav Ilčić, bivši zapovjednik interventne postrojbe 112 brigade pukovnik Ante Žoni Maksan, koordinator građanske inicijative Hrvatski bedem general Željko Sačić, bivši saborski zastupnik i pravnik  ekspert haaškog suda Pero Kovačević, bivša ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić-Rožman, pravnik esejist, povratnik iz iseljeništva, geopolitičar i geostrateg Jure Vujić, magistrica prava i međunarodna stručnjakinja za ljudska prava Kristina Gogić, bivši diplomat, prevoditelj, promotor hrvatskog pitanja u inozemstvu Tomislav Sunić, doktorica znanosti i patologinja, tajnica paraolimpijske odbojkaške federacije Ivana Pavić,  vukovarski branitelj i bivši zatočenik srbijanskih logora te promicatelj istine o Domovinskom ratu Predrag Mišić Peđa i saborski zastupnik Hrast-a Hrvoje Zekanović.

Nositeljica liste Hrvatskih suverenista i najaktivnija hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić istaknula je kako je “Hrvatska građena na kršćanstvu te da su Hrvatski suverenisti utemeljeni na bogoljublju, domoljublju i čovjekoljublju i to žive rječju i djelima”. Poručila je biračima da ne slušaju što političari govore, nego da gledaju što rade”. Istaknula je kako vjeruje da će Hrvatski suverenisti na izborima osvojiti dva mandata jer je ljudima puna kapa nesposobnih političara i nepotizma. “Ovo će biti lista promjene s kojom počinje promjena za bolju i pravedniju Hrvatsku”, naglasila je Tomašić.

Hrvatski suverenisti predstavili su svoj program koji ima pet glavnih točaka. Beskompromisno će blokirati ulazak Srbije u Europsku uniju “sve dok Srbija ne Isplati ratnu odštetu za srbočetničku agresiju na Republiku Hrvatsku i ne prizna tu istu agresiju dok ne odgovore kakva je sudbina snašla sve nestale tijekom Domovinskog rata i dok ne ukinu samoprozvanu srpsku univerzalnu jurisdikciju za procesuiranje ratnih zločina”. Hrvatski suverenisti borit će se za očuvanje tradicionalnih hrvatskih vrijednosti i kulture koji su utkani u hrvatsku državotvornost te “neće posustati ispred globalističkih težnji da se uništi temelj hrvatskog društva, obitelj”, istaknuto je na konferenciji za medije.

Treća točka programa je borba Europu kao zajednicu suverenih država članica i borba “protiv centralističke, federalne, birokratske i nadnacionalne Europske unije koju zagovaraju Plenkovićevi i Vučićevi pučani sa svojim koalicijskim partnerima socijalistima”.

Cilj hrvatskih suverenista je očuvanje tradicionalnih hrvatskih vrijednosti i kulture koji su utkani u hrvatsku državnotvornost. “Instituciju obitelji branit ćemo svim sredstvima u Europskom parlamentu kao što smo branili kršćanske vrijednosti kada smo se prije godinu dana suprotstavili uvođenju Istanbulske konvencije i onima koji su i danas na vlasti jasno i nedvosmisleno rekli da nam je dosta njihovih politika koje uništavaju obitelji, što kroz svjetonazorska pitanja, što kroz ekonomske promašene politike zbog kojih hrvatska mladež danas luta bespućima inozemstva”, rečeno je na predstavljanju kandidata s liste Hrvatskih suverenista.

Hrvatski suverenisti  protive se ulasku Hrvatske u eurozonu u ovom trenutku. Drže da  je prije toga potrebno  smanjiti javni dug, odnosno smanjiti državne rashode i jasno definirati monetarnu i fiskalnu politiku “koja će za cilj imati napredak hrvatskog poduzetnika, a ne državne birokracije i razno raznih agencija i državnih firmi kojima se koriste kako bi se zapošljavali podobni, a ne sposobni”.

Peta točka programa odnosi se na migrantsku krizu. Hrvatski suverenisti “su se borili i dalje će se boriti za Hrvatsku koja će moći kontrolirati svoje granice i koja će moći odlučivati tko i pod kojim uvjetima može ući u  Republiku Hrvatsku. “Nakon nasilne provedbe Istanbulske konvencije protivno volji hrvatskog naroda, vlada je usvojila i Marakeški sporazum koji pokušava izbrisati jasno definiranu razliku između emigracije i imigracije. Isto tako brišu se i jasne razlike između legalne i ilegalne imigracije kako bi se zadovoljile potrebe određenih europskih lidera koji imaju veliku potražnju za jeftinom radnom snagom”, istaknuto je na konferenciji za medije.

Hrvatski suverenisti su pokrenuti kao platforma koja je proizašla iz želje naroda za zajedništvom svih suverenističkih, domoljubnih i kršćanskih snaga u želji da se ostvari boljitak za one koji se ne prepoznaju u globalističkim, nehrvatskim i nekršćanskim politikama koje nam nameću samoprozvane vođe Europske unije i Hrvatske, istaknuto je na predstavljanju Hrvatskih suverenista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print