U SBonline anketi uvjerljivu pobjedu odnio načelnik Općine Sibinj Josip Pavić

Načelnik Općine Sibinj Josip Pavić uvjerljivi je pobjednik ankete kojeg su čitatelji portala SBonline, koristeći posebnu aplikaciju, izabrali za najboljeg načelnika općine u Brodsko-posavskoj županiji.

Naime, portal SBonline izradio je objektivnu aplikaciju za provođenje ankete među čitateljima za koju kažu da nije moguće ni na koji način utjecati, a to ne mogu čak niti oni koji su ju izradili. Aplikacija se temelji na formuli jedno računalo jedan glas, jedan mobilni uređaj jedan glas, tako da je jednostavno bilo nemoguće “napumpati” glasove na svoj račun i u svoju korist bilo koga od navedenih u anketi.

Iz toga razloga je ovo objektivna anketa i isključivo slobodna volja ocjenjivanja čitatelja, ističe portal SBonline koji navodi da portal nije mogao utjecati ako je netko lobirao ili zamolio svoje prijatelje da glasuju u anketi, što je sasvim legalna i legitimna stvar.

Do utorka, 19. ožujka, anketi je pristupio 441 čitatelj koji u anketi sudjeluju anonimno, a portal je tražio tek odgovore o spolu, godine, političkoj opredijeljenosti, zaposlenju, mjestu prebivališta kako bi dobio cjelovitiju sliku mišljenja građana o lokalnim političarima i njihovom dosadašnjem radu.

Prema do sada prikupljenim podacima, najpozitivnije mišljenje žitelji Brodsko-posavske županije imaju o mladom načelniku Općine Sibinj Josipu Paviću koji je dužnost načelnika preuzeo u najtežim danima za Općinu Sibinj. Napredak Općine koji se dogodio za njegova prvog načelničkog mandata mediji su nazvali „malim ekonomskim čudom“ vrlo lako primjenjivim i na širu regionalnu ili državnu razinu. Naime, Pavić je 2013. godine preuzeo blokiranu i prezaduženu općinu čiji je dug iznosio oko osam milijuna kuna. Uz pomoć suradnika i mještana same općine, Pavić je u nepune četiri godine u potpunosti uspio vratiti dug od 8,5 milijuna kuna (s kamatama), realizirati i pokrenuti višemilijunske projekte zahvaljujući kojima je postala jedna od rijetkih općina u Slavoniji i poželjno mjesto za život, posebno mladim obiteljima.

Čitatelji brodskog portala, očito je, prepoznali su rad Josipa Pavića i činjenicu da njegova općina “za razliku vremena afere “Sibinj” sada cvate i prepuna je investicija”. Brojke kažu da su glasači drugog političkog kandidata rekli da je rad Josipa Pavića “Super”, odnosno i glasači koji su se izjasnili da nisu izašli na izbore također sada rad načelnika Pavića ocjenjuju sa “Super”, s postotnim udjelom od 84%. Tek neznatan dio glasača 2% je Pavićev rad ocijenio “Loše”. Portal ističe da je rezultat ankete “slobodna volja čitatelja, koje nismo tražili osobne podatke, tako da su bez imalo zadrške mogli izraziti svoje mišljenje” te da je “tim više ovo veće priznanje za načelnika Pavića”.

Kako radi spomenuta aplikacija portala SBonline možete pogledati OVDJE.


Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print