Predsjedništvo HKS-a zahtjeva od državnih institucija rješavanje pitanja nestalih, ubijenih i mučenih

U Vukovaru je u subotu, 13. listopada 2018. godine, održana 13. sjednica Predsjedništva HKS-a na kojoj se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji, financijama i najavljenom prosvjednom skupu zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Predsjednik HKS-a Marijan Pavliček istaknuo je da je, nakon potpisivanja deklaracije o političkoj suradnji sa strankom HRAST, vrh stranke zajedno s predstavnicima HRAST-a nastavio razgovore sa svim relevantnim političkim strankama i pojedincima, te kako se nada skorom širenju političke platforme koja okuplja sve domoljubne i suverenističke snage u Hrvatskoj.

Glavni tajnik HKS-a Denis Bevanda izvijestio je sve prisutne o Državnoj reviziji i financijskom stanju stranke, te naglasio kako se očekuje pozitivno rješenje iz Državne revizije što se tiče poslovanja stranke.

Posljednja rasprava predsjedništva odnosila se na najavljeni prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina. Predsjedništvo se jednoglasno složilo da svako postupanje koje doprinosi rješavanju pitanja nestalih, ubijenih i mučenih Hrvatica i Hrvata ima potpunu podršku Hrvatske konzervativne stranke.

Recommended Posts