U petak, 06. srpnja 2017. godine predsjednici stranaka Hrvatske konzervativne stranke i HRAST-a Marijan Pavliček i Ladislav Ilčić potpisali su u petak Deklaraciju o političkoj suradnji dviju stranaka.

Predsjednik HKS-a Marijan Pavliček uvjeren je da će se njihovoj platformi priključiti slične stranke, te je svjestan je da je desni politički spektar rascjepkan, zbog čega prst upire u bivše čelnike stranaka.

– Ovoj koaliciji u fokusu će biti mali čovjek, obitelj i hrvatski narod. Naglasak ćemo pridavati na demografiju i hrvatsko iseljeništvo.

– Slavonija je, blago rečeno, demografski opustošena, u pet godina, odnosno od ulaska u EU, iseljavanjem smo izgubili više stanovništva, nego u Domovinskom ratu.

Predlažemo da se za demografske potrebe godišnje usmjeri tri do četiri milijarde kuna, novca u proračunu ima dovoljno, samo se loše raspoređuje. Čemu nam nove ceste, avioni, ako neće biti ljudi?

– Hrvatska sama treba donositi ključne odluke o životu u zemlji, vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski identitet treba štititi i promovirati, ključne su odrednice platforme dviju stranaka. Jedino za što se SDP hvata su izjave druga Tita ili Nenada Stazića o ’45,. dok HDZ promovira globalnu ideju jedinstvenog amorfnog europskog društva, poručuje Ladislav Ilčić

Euro zastupnica i dopredsjednica HKS-a Ruža Tomašić potvrdila je da se ne planira opet kandidirati za Europski parlament.

– Čelnici stranaka će odlučiti tko će biti na listi, ja ću pomoći svojim imenom da uđemo u Europski parlament, ali ne vidim se tamo opet, a ni u politici uopće.

Hrvatski zastupnik u saboru, Hrvoje Zekanović istaknuo je kako jedino zajedništvom i okupljanjem stranaka iznimno sličnih programa i istog vrijednosnog sustava jamči prosperitet.

Recent Posts
Kontaktirajte nas

Hvala Vam na vašem upitu. Javit ćemo Vam se prvom prilikom.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search