Cjelokupna podružnica HSP AS Općine Lovas te 4 općinska vijećnika prešla su u Hrvatsku konzervativnu stranku.

Kao razlog prelaska Goran Šibalić, predsjednik kluba vijećnika u Općinskom vijeću Općine Lovas na konferenciji za novinare, održanoj u stranačkim prostorijama u Vukovaru, naveo je probleme u stranci zbog kojih, kako je rekao „tonu“.
-Bio sam nositelj liste, osvojili smo oko 33% glasova što je jako dobar rezultat, ali zbog problema u stranci smo „tonuli“ pa smo odlučili s cjelokupnim članstvom prijeći u Hrvatsku konzervativnu stranku. Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat i suradnju te da će sve biti kao što i očekujemo, rekao je Šibalić.

Marijan Pavliček, predsjednik HKS-a izrazio je zadovoljstvo novim članovima koji su, kako je rekao, prepoznali njihov rad u istočnom dijelu Hrvatske.
-Nama je važno da nam je fokus na malom čovjeku i njegovim problemima na prvom mjestu i da se nikada kao stranka ne smijemo odnaroditi. Uvijek moramo slušati bilo naroda i postupati sukladno njegovom mišljenju i prohtjevima. Posebice me raduje što se ovdje radi o velikom broju članstva, mlađim ljudima koji žele ostati na području općine Lovas, koji svojim znanjem i trudom žele doprinijeti kao konstruktivna oporba razvoju cjelokupne općine, rekao je Pavliček.

Dodao je kako im je cilj do sljedećih lokalnih izbora postati druga politička opcija na području županije, a u nizu općina i gradova to već i jesu.
-Pokazali smo i preko našeg načelnika u Vođincima i ovdje u Vukovaru gdje obnašamo vlast, što samostalno što kao koalicijski partner, da znamo dobrim mjerama i primjerima voditi gradove i općine na dobrobit svakog čovjeka, to je ono najvažnije, a ne na dobrobit pojedinca, naglasio je Pavliček.

-Što se tiče državne razine, svjesni smo da je na žalost cjelokupna desnica u Hrvatskoj toliko rascjepkana, čemu su razlog prvenstveno bivši čelnici tih stranaka desnice i njihov veliki ego i smatramo da je krajnje vrijeme da se na državnoj razini ponudi jedna istinska domoljubna suverenistička opcija od nekoliko stranaka koja neće dopustiti rasipanje glasova. U tom smjeru već idemo. Vjerujem da ćemo već krajem tjedna napraviti prvi korak prema zajedničkoj listi za prve europarlamentarne izbore gdje će biti istaknuti najkvalitetniji kandidati nekoliko stranaka, a koja će biti alternativa svim dosadašnjim opcijama i koja će ponuditi ljude koji će se boriti za interese hrvatskog naroda, koji će naglasak staviti na demografsku obnovu i povezivanje sa iseljeništvom, rekao je Pavliček.

Recent Posts
Kontaktirajte nas

Hvala Vam na vašem upitu. Javit ćemo Vam se prvom prilikom.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search