Održana tribina Marka Ljubića “Prestajemo li biti Hrvati?”

U organizaciji HKS-a Grada Zagreba, u prostorijama područnog ureda Susedgrad, održana je u srijedu, 23. svibnja 2018. godine, javna tribina Marka Ljubića pod nazivom “Prestajemo li biti Hrvati?“. Svrha javne tribine bila je promocije njegove najnovije knjige “Rasudbe hrvatske državnosti” u kojoj su sažeti njegovi tekstovi, analize i rasudbe objavljene tijekom posljednjih pet godina, većinom na portalima i u internetskim bespućima.

Naš uvaženi gost i predavač tribine, Marko Ljubić, rođen je u Ljutom Docu 1960. godine. Gimnaziju je završio na Širokom Brijegu, Fakultet političkih znanosti, smjer novinarstva, 1983. godine u Sarajevu. Sudionik je oslobodilačkog domovinskog rata u postrojbama HVO-a. Bio je dopisnik i novinar gotovo svih većih dnevnih listova, utemeljio je širokobriješko glasilo “Vrisak” i mostarski “Hercegovački tjednik“, pisao za portale, a danas piše redovnu kolumnu “Rasprave o državnosti” na portalu Hrvatskog kulturnog vijeća.

Tribina se nakon izlaganja predavača pretvorila u ugodni dijalog između predavača i znatiželjne publike o problemima Hrvata i hrvatske države kroz povijest, sadašnjost i budućnost. Gospodin Ljubić je analitički i kirurški precizno detektirao jezgru problema u današnjem hrvatskom društvu i državi, a publika je svakim novim pitanjem tražila novu analizu predavača.

Isječke tribine ćete moći pronaći na službenoj facebook stranici Hrvatske konzervativne stranke. Sve što trebate je pratiti nas.

Recommended Posts