Hrvatski narod danas je svjedok na koji se način kroje i stvaraju hrvatske politike, zakoni i interesne skupine. Sve je krenulo sa sada već famoznim “Lex Agrokorom” koji je bio samo iskra u plamenu afera koje su planule u protekloj godini.

Umiješanost ministrice Dalić je očekivana s obzirom na funkciju koju obnaša, ali prihvaćanje odgovornosti za svoje nesmotrene postupke koji su mogli ugroziti čitavo hrvatsko gospodarstvo očito nitko neće preuzeti, a najmanje ministrica Dalić i premijer Plenković jer dok god HDZ drži većinu u Hrvatskom saboru zahvaljujući klijentelističkom HNS-u i etnobiznismenima, nema potrebe uznemiravati građanstvo s priznavanjem odgovornosti za svoje postupke.

Da bi stvari bile još gore u sredini ove sulude medijske i političke situacije premijerovi PR “stručnjaci” krenuli su prodavati priču o uvođenju eura i odbacivanja hrvatske kune u nadi da će se ublažiti galama oko prepiske premijerove miljenice i samoprozvane autorice presedan zakona “Lex Agrokor” i to s nekoliko ljudi iz afere “Savjetnici” i ključnim ljudima koji su provodili rekonstrukciju mastadona zvanog Agrokor.

Afera “Hotmail” još jednom je pokazala Hrvaticama i Hrvatima nonšalantni način odnošenja vladajućih političara prema životno važnim pitanjima koji utječu na gospodarstvo, radni sektor i tisuće hrvatskih obitelji koji zbog ovakve vlasti svoju sreću danas traže u tuđini.

Hrvatska konzervativna stranka traži priznanje odgovornosti premijera Andreja Plenkovića i njegove ministrice Dalić, kao i neopozivu ostavku ministrice te osnivanje neovisnog istražnog povjerenstva o Agrokoru i njegove rekonstrukcije.

Draženko Kožul
predsjednik glavnog odbora Hrvatske konzervativne stranke

Recent Posts
Kontaktirajte nas

Hvala Vam na vašem upitu. Javit ćemo Vam se prvom prilikom.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search