Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić u utorak je na Odboru za regionalni razvoj predstavila nacrt svog izvješća o Programu potpore strukturnim reformama (SRSP). Paralelno s radom na izvješću, Tomašić informira aktere u Hrvatskoj o mogućnostima koje nudi ova uredba u provedbu nužnih strukturnih reformi u našoj zemlji. Rok za predaju projekata je listopad 2018.

Budući da je pravovremeno informiranje nacionalnih, regionalnih i lokalnih aktera od ključne važnosti kako bi se u što kraćem roku predali kvalitetni projekti i iskoristila sredstva dostupna za reforme u 2019., Tomašić je putem Hrvatske gospodarske komore (HGK) informirala hrvatska lječilišta o Programu i povezala ih s Europskom komisijom. U suradnji s Općinom Vela Luka i LAG-om 5 zastupnica organizira i prvu međunarodnu konferenciju o zdravstvenom turizmu na hrvatskim otocima koja će 17. i 18. svibnja u Veloj Luci okupiti predstavnike domaćih institucija, Europske unije i međunarodne stručnjake.

Usvajanje Uredbe o Programu potpore strukturnim reformama očekuje se u rujnu 2018., a stupit će na snagu 1. siječnja 2019. Iskorištavanje sredstava dostupnih u 2019. uvjetovano je predajom projekata zaključno s listopadom 2018. Ruža Tomašić kao glavna izvjestiteljica Europskog parlamenta za ovu uredbu nastavit će informirati sve zainteresirane u Hrvatskoj kako bi naša država što bolje iskoristila Program za provedbu nužnih strukturnih reformi.

Recent Posts
Kontaktirajte nas

Hvala Vam na vašem upitu. Javit ćemo Vam se prvom prilikom.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search