R. Tomašić informirala o uredbi za provedbu nužnih strukturnih reformi

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić u utorak je na Odboru za regionalni razvoj predstavila nacrt svog izvješća o Programu potpore strukturnim reformama (SRSP). Paralelno s radom na izvješću, Tomašić informira aktere u Hrvatskoj o mogućnostima koje nudi ova uredba u provedbu nužnih strukturnih reformi u našoj zemlji. Rok za predaju projekata je listopad 2018.

Budući da je pravovremeno informiranje nacionalnih, regionalnih i lokalnih aktera od ključne važnosti kako bi se u što kraćem roku predali kvalitetni projekti i iskoristila sredstva dostupna za reforme u 2019., Tomašić je putem Hrvatske gospodarske komore (HGK) informirala hrvatska lječilišta o Programu i povezala ih s Europskom komisijom. U suradnji s Općinom Vela Luka i LAG-om 5 zastupnica organizira i prvu međunarodnu konferenciju o zdravstvenom turizmu na hrvatskim otocima koja će 17. i 18. svibnja u Veloj Luci okupiti predstavnike domaćih institucija, Europske unije i međunarodne stručnjake.

Usvajanje Uredbe o Programu potpore strukturnim reformama očekuje se u rujnu 2018., a stupit će na snagu 1. siječnja 2019. Iskorištavanje sredstava dostupnih u 2019. uvjetovano je predajom projekata zaključno s listopadom 2018. Ruža Tomašić kao glavna izvjestiteljica Europskog parlamenta za ovu uredbu nastavit će informirati sve zainteresirane u Hrvatskoj kako bi naša država što bolje iskoristila Program za provedbu nužnih strukturnih reformi.

Recommended Posts