Jučer je održan prosvjedni skup pod nazivom “S prijezirom odbacujemo Vaše podaništvo” kojeg su samoinicijativno organizirali studenti iz svih dijelova Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine na Markovom trgu u Zagrebu. Prosvjedna povorka studenata krenula je s Trga bana Josipa Jelačića prema Trgu sv. Marka gdje su pročitali zahtjeve i u obliku peticije predali predstavke Hrvatskom saboru, Vladi, Državnom odvjetništvu te predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović.

Studenti su za svoje zahtjeve uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa, od kojih mnogi, kako su to naveli na svojoj facebook stranici, još uvijek pristižu. Tako je jučer, iz Europskog parlamenta, svoju potporu ovoj hrabroj, istinoljubljivoj i konkretnoj stvari pružila dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke i zastupnica u Parlamentu Ruža Tomašić. Ponovo ne iznenađuje činjenica da je zastupnica Tomašić prva hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu koja je podržala ovu hvale vrijednu inicijativu studenata. Predstavnici prosvjeda su joj na tome srdačno zahvalili i pozvali da ih i dalje prati te podupire u njihovim nastojanjima.

Obzirom da u Europskom parlamentu sjede i oni koji svoju poziciju temeljno zahvaljuju osnivaču Hrvatske demokratske zajednice i utemeljitelju Hrvatske države dr. Franji Tuđmanu, koji je zajedno s tadašnjim ministrom obrane Gojkom Šuškom i Jankom Bobetkom, visokim generalom Hrvatske vojske, optužen da je djelovao prema ostvarenju zločinačkog cilja etničkog čišćenja bosanskih muslimana, pitamo se gdje je odlepršala njihova podrška? Zar oni ne bi trebali biti prvi na listi koji ultimativno i isključivo pružaju podršku ovim zahtjevima budući da je cjelokupna politika, koju slobodno baštine više od četvrt stoljeća, rođena upravo zahvaljujući tom hrvatskom vodstvu i državi Hrvatskoj koja je ovom presudom označena kao agresor na Bosnu i Hercegovinu, a njezino tadašnje vodstvo kao dio Udruženog zločinačkog pothvata?

Politički odgovorne strukture bi trebale širom otvoriti oči i svesrdno uvažiti ove konkretne zahtjeve koji posljedično mogu doprinijeti jedino dobrim i nacionalno odgovornim politikama u RH, ali i kako bi pomogli u svim drugim aspektima vezanim za prava Hrvata u BiH te zaštiti pripadnika HV-a i HVO-a.

Hrvatska konzervativna stranka stoga pruža čvrstu potporu nastojima da se doista, a ne samo deklarativno, zajamči i ostvari ravnopravnost Hrvata u BiH te se nadamo da je ovo početak kraja loše vođenih politika koje su bile sve samo ne istinske, čovjekoljubljive, nacionalno mudre i strateški ispravne.

Recommended Posts
Kontaktirajte nas

Hvala Vam na vašem upitu. Javit ćemo Vam se prvom prilikom.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search