Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček reagirao je na nedopustivo i skandalozno veličanje komunističke ideologije povodom postavljanja crvene zastave i transparenta na zgradi Filozofskog fakulteta u Zagrebu u čast proslave stogodišnjice Oktobarske revolucije. Priopćenje koje je uputio javnosti povodom ovog sramotnog čina pročitajte u cijelosti.

Crvena zastava ispred i boljševička parola istaknuta na zgradi fakulteta sramotni je skandal za Hrvatsku, jedinu državu članicu EU, u kojoj se slavi i veliča komunistički totalitarizam. Još je sramotnije i za hrvatsko društvo, a u cjelini poražavajuće, što to čine pojedini studenti koji bi, po uzoru na svoje kolege u ostatku svijeta, trebali biti nositelji naprednih ideja i stvaranja novih pozitivnih vrijednosti, a ne vraćanja u mrak propalih zločinačkih ideologija.

Na stotu obljetnicu početka boljševičke revolucije upravo su oni bili najpozvaniji hrvatsku javnost upozoriti na sve tragične posljedice koje su boljševizam i komunizam ostavili iza sebe, a dobili smo isticanje i veličanje parole koja je zavela na tisuće, u to vrijeme obespravljenih ljudi, te je umjesto pravde i jednakosti donijela svirepu diktaturu i smrt za milijune ljudi.

Istaknuti crvenu boljševičku zastavu na spomenik pjesniku koji je sav svoj stvaralački rad posvetio pravaškoj ideji domoljublja, bogoljublja i čovjekoljublja najbolja je ilustracija apsurda i nakaradnosti sustava u kojemu živimo i krajnje je vrijeme da se u Hrvatskoj netko ozbiljno pozabavi rješavanjem ovog problema ukoliko i dalje mislimo biti dio civiliziranog svijeta. Problem se zasigurno neće riješiti osnivanjem povjerenstava niti zaključcima koje će ta povjerenstva donijeti, ukoliko se ne napravi temeljito pročišćavanje od totalitarnih nasljeđa i mentaliteta jednoumlja na svim razinama.

Recommended Posts
Kontaktirajte nas

Hvala Vam na vašem upitu. Javit ćemo Vam se prvom prilikom.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search