Teško je uopće i zaplivati kontaminiranim morem proznih novinarskih uradaka koje Dežulović koristi kako bi potopio i posljednji dah zdravog razuma u društvu koje ionako otežano diše. Ne želimo ni pokušati shvatiti koji su to motivi koji navode ovog umješnog pisca na pokušaj zamagljivanja jedne tako plemenite namjere, dok, kao sipa, ispušta svoje crnilo ne bi li prekrio sjaj i čistoću dobrote „in flagranti“ naroda koji neumorno staje na prvu crtu obrane života, doma i domovine!

Jedan od perjanica ljevičarskih mrzitelja Hrvatske i svega što počinje slovom ‘H’ u svom posljednjem paranoičnom ispadu okomio se ni manje ni više nego na humanitarnu akciju kojom je spriječena deložacija jedne hrvatske obitelji. Bivšem feralovcu u očitom nedostatku tema, jer više nema hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, nije preostalo ništa drugo nego izmišljati neprijatelje i tumačiti događaje onako kako odgovara njegovom jugonostalgičarskom mentalnom sklopu. Sada mu je zasmetao službeni slogan humanitarne akcije u Vođincima pod nazivom ‘Za siguran dom’ kojom su prikupljena sredstva za isplatu cijelog duga koji je peteročlana obitelj Iličić iz Vođinaca dugovala banci, a čime je sačuvan njihov dom. Da, dom. Možda bi gospodinu Dežuloviću više odgovaralo da se akcija zove ‘Za sigurnu kuću’, no onda bi mu, u njegovoj paranoji, vjerojatno zasmetala riječ ‘Za’. Pa predlažemo Dežuloviću sljedeću stvar. Zbog mjera opreza kao i nuspojava koje može osjećati, nakon korištenja ili samo čitanja spomenutih riječi, neka se jednostavno prestane služiti istima. Tako će ostati nezaprljane kojekakvim nastojanjima nemirnih duhova te sačuvane za buduće generacije.

Jasno nam je, gospodine Dežulovću, da smo na razmeđi misli i nastojanja. Ali, ako bi zamijenili pozicije i pokušali, naglašavamo pokušali, jer se ovdje očito radi o oksimoronu, kritizirati dobro djelo kojim je nekome vraćena vjera u život, osmijeh i nada, ali i plemenita nastojanja ljudi drugačijeg naslijeđa i habitusa, sigurni smo da bi otkaz bio najblaže provedeno protudjelo. Nažalost, što je dopušteno Jupiteru, nije volu. Pa predlažemo još jednu stvar. Organizacija humanitarnog koncerta na kojem bi se, umjesto prikupljanja bilo kakvih sredstava, prikupljala potpora za očuvanje ugrožene moralne kategorije u hrvatskom društvu – odgovornosti za izgovorenu riječ u javnom prostoru.
Zanimljivo je do kojih granica ide ovo ludilo i paranoja navedenog gospodina kada jednu hvalevrijednu akciju kojom su izbjegnute mučne scene izbacivanja obitelji s troje djece i teško oboljelog oca Branimira i nezaposlene mu suprugu Antoniju iz njihova doma, pokušava ocrniti i staviti joj ustaški predznak. Osim što mu smetaju riječi ‘za’ i ‘dom’, bolesni um gospodina Dežulovića sprda se i s ikonogorafijom cijelog događaja u Vođincima. U njegovoj iskrivljenoj stvarnosti i poremećenim vrijednostima potrebno je ismijati ‘seoski stadion na kraju šora’, pjesme koje pjevaju o ljepotama i ljubavi prema Domovini, a najviše od svega razdragano mnoštvo, hrvatske barjake, mjesnog župnika i srednjoškolsku mladost u crnim majicama sa skandaloznim natpisom ‘Za siguran dom’.

Teško je naći primjer većeg gađenja svime hrvatskim od onoga što je spomenuti novinar napisao u osvrtu na humanitarnu akciju u Vođincima za portal N1 televizije. Možemo samo sa žaljenjem konstatirati kako je ovo samo još jedan doprinos širenju netolerancije i mržnje prema hrvatskom narodu i njegovim običajima, sasvim u stilu ljevičarske ili orjunaške parole ‘Mi ili oni’ koju je Dežulović očito svesrdno prihvatio. Primjer je to primitivizma i malodušnosti, ali i osobnog sramoćenja kojeg nažalost spomenuti gospodin nije svjestan. Jer teško je naći primjer tolike mržnje prema zemlji u kojoj živiš. Ukratko, pljuvati po akciji koja je rezultat empatije i ljubavi prema bližnjem u nevolji može samo netko tko ima velikih problema sa svojom savješću i odnosom prema zemlji koja ga hrani. No, mi ne mrzimo. Gospodina Dežulovića iskreno žalimo i želimo mu da zarađenim novcem od svog genijalnog razotkrivanja ustaštva na humanitarnom koncertu u Vođincima plati stanarinu i ima siguran HRVATSKI DOM.

Recent Posts
Kontaktirajte nas

Hvala Vam na vašem upitu. Javit ćemo Vam se prvom prilikom.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search