Općina Sibinj predvodnik pozitivnih trendova u Slavoniji

Općina Sibinj nastavlja punom parom s obnovom i provedbom najavljenih infrastrukturnih projekata koji će znatno poboljšati život stanovnika ove općine.

U srijedu, 10. svibnja 2017., ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušćević uručio je načelniku općine Sibinj Josipu Paviću Odluku o dodjeli sredstava za uređenje komunalne infrastrukture na području općine Sibinj.

“Jedna smo od 16 općina u našoj županiji koja je dobila sredstva za poboljšanje komunalne infrastrukture. Ukupno smo dobili 120 tisuća kuna. I dalje ćemo se redovito prijavljivati na sve natječaje naših ministarstava, a sve kako bi unaprijedili kvalitetu života u našoj općini”, poručio je načelnik Pavić.

U srijedu je u Slobodnici otvoren mali park za naše najmlađe. Park smo ogradili sa modernom drvenom ogradom, a posađeni su i ukrasni borići, postavljene klupe i kante za otpad. “Djeca su  nestrpljivo čekala da majstori postave sprave i igrala, a nakon što su postavljena njihov osmijeh rekao je sve. Nastavljamo dalje sa uređenjima dječjih parkova po naseljima…”, rekao je Pavić.

Prije nekoliko dana u Slobodnici su započeli i radovi na proširenju vodovodne mreže. Postavljena je vodovodna mreža u ul. Vrtlovi, a nastavljaju se radovi na proširenju iste u ul. Stadionska. Nadalje, sukladno Programu gradnje započeli su radovi na obnovi i izgradnji pješačke staze u naselju Gornji Andrijevci gdje će  biti riješeno ukupno 3,5 km pješačke staze povezane sa naseljem Sibinj.

Ovo je samo mali dio planiranih projekata u općini Sibinj. U tijeku je izrada Idejnog projekta za izgradnju sustava navodnjavanja kojim ćemo poljoprivrednicima i OPG- ovima omogućiti navodnjavanje poljoprivrednih površina u južnom dijelu naše općine u vrijednosti 27 milijuna kuna. Također, u tijeku je projekt izgradnje kanalizacijskog sustava pod nazivom “Brod 2“ čija je ukupna vrijednost 300 milijuna kuna, od kojih će se 130 milijuna kuna uložiti upravo u izgradnju kanalizacijske mreže u općini i to u dužini od 46 km.

Općina se uspješno kandidirala na natječaje Ministarstva graditeljstva gdje su povučena određena sredstva za projektiranje lokalnih prometnica, a u suradnji sa državnom tvrtkom Hrvatske ceste d.d. uskoro nam kreću radovi na uređenju cestovnog središta u naselju Sibinj uključujući uređenje trga i parka, a za što će biti izdvojeno pet milijuna kuna.

Od ostalih projekata treba istaknuti i one koji se odnose na učinkovito povlačenje sredstava iz europskih fondova. U okviru programa ‘Mladi za EU’,  mlade  i visokoobrazovane osobe uključene su u rad lokalne uprave, proučavanje funkcioniranja lokalne zajednice, proučavanje strateških dokumenata na lokalnoj razini te upoznavanje i praćenje natječaja kao i pripremu istih. Rezultat je visok postotak realizacije povlačenja sredstava iz europskih fondova iz kojih će se financirati dobar dio spomenutih i brojnih ostalih projekata kojima je općina Sibinj s načelnikom Josipom Pavićem i njegovim timom postala primjer općine čije vodstvo iskreno radi za boljitak svojih žitelja i preokreće negativne trendove u Slavoniji.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print