Predsjednik GO-a HKS-a Trogir i kandidat HKS-a za gradonačelnika Trogira Ivo Milić direktor je trogirskog Holdinga, tvrtke koju je sa svojom upravom spasio od propasti. Štoviše, tvrtka je potpuno konsolidirana i radnici primaju plaću. Na žalost, uspjesi i popularnost našeg kandidata za gradonačelnika Trogira, koji je najavio da će i od Troigra napraviti ono što je napravio od Holdinga, zasmetali su nekim “mutnim likovima” u Trogiru, koji mu i osobno prijete i ucjenjuju ga. U pozadini napada su, naravno, politika i predstojeći lokalni izbori. U razgovoru za portal dalmacijanews, Ivo Milić ističe kako ga ti napadi i prijetnje neće odvratiti od kandidature i borbe za dobrobit Trogira i njegovih stanovnika.

Ivo Milić: Zbog Holdinga mi prijete, žele da odustanem od kandidature za gradonačelnika

Kriza vlasti na državnoj razini gurnula je lokalne izbore u drugi plan. Stvoren je dojam da se na Markovu trgu ne biraju sredstva za doći do cilja. No, ništa drukčije često nije ni na lokalnoj razini gdje je posrijedi prava mala “igra prijestolja”.

Svjedoči tome i slučaj kandidata za gradonačelnika Trogira Ive Milića. Poznati lokalni političar na ovim je izborima prava prijetnja SDP-u i HDZ-u koji se godinama smjenjuju na vlasti u Trogiru bez velikih rezultata. Milić svoj rezultat ima – onaj u Trogir holdingu, koji je zajedno sa svojom upravom u nešto više od godinu dana spasio od propasti. Tvrtka je danas konsolidirana i radnicima isplaćuje 13 plaća godišnje.

Vrednuju li građani Vaš rad u Holdingu?

– Naravno da vrednuju! Građani su i glavni razlog moje kandidature jer želim u gradskoj upravi napraviti isto ono što sam napravio u Holdingu. Trogir ima veliki potencijal i krajnje je vrijeme da ga netko iskoristi i podigne kvalitetu života svih građana našeg grada.

Kako druge političke opcije gledaju na ono što ste ostvarili u gradskoj komunalnoj tvrtki?

– Aktualni gradonačelnik iz redova HDZ-a u više je navrata javno izrekao pohvale na račun mene i mog tima. Pokazao se korektnim, kao i veći dio njegove stranke. Onaj manji,nekorektni dio HDZ-a ne bih komentirao. Oni najviše govore sami o sebi.

A SDP?

– SDP ne može pobjeći od toga da je osnovao Holding, imao čistu situaciju i odveo tvrtku 20 milijuna kuna u dug do kraja mandata. U toj je vlasti pročelnik bio i njihov sadašnji kandidat Ante Bilić. Najranijivije su radnike pretvorili u socijalu isplaćujući im pola plaće u tri mjeseca.

Koji su onda njihovi protuargumenti na Vaše rezultate? Čime ih osporavaju?

– Ne osporavaju ih protuargumentima jer ih nemaju. Ne napadaju oni rezultate moje uprave, nego mene osobno. Takva je atmosfera linča očito motivirala i neke vrlo mutne likove koji sad koriste predizbornu situaciju da bi osobno profitirali.

Koje mutne likove?

– Policija je o svemu obaviještena. Doživljavam vrlo otvorene prijetnje i pokušaje ucjene. Bilo je tu svega, od neovlaštenog snimanja i fotografiranja pa dalje. A sve zato što nisam dozvolio da se bilo kome namještaju poslovi s Holdingom. Neki su očito računali na staru praksu “platiš ručak, nešto će ti se srediti”. Kod ove uprave toga nema! Ne diskriminiramo ni po kojoj osnovi, poslujemo sa svima, ali samo kad je to u interesu Holdinga.

Jesu li ti, kako kažete, “mutni likovi” povezani s drugim političkim opcijama?

– O tome ne bih spekulirao, ali se doista nadam da nisu. Vjerujem da trogirski političari nisu toliko nisko pali, ali to će pokazati ovi dani pred izbore. Ako se prijetnje i podvale nastave, bit će i više nego jasno da netko stoji iza toga.

Koji je cilj tih prijetnji i ucjena?

– Jasno mi je dano do znanja da moram odustati od kandidature za gradonačelnika Trogira. Ali, prevarili su se ako misle da ću podviti rep. Idem do kraja – neustrašivo za Trogir!

Recommended Posts
Kontaktirajte nas

Hvala Vam na vašem upitu. Javit ćemo Vam se prvom prilikom.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search