HKS i Hrast zajedno na izbore za skupštinu Varaždinske županije

Hrast i Hrvatska konzervativna stranka potpisali su u subotu, 29. travnja 2017., na varaždinskom glavnom trgu koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Županijsku skupštinu. Sporazum su potpisali dopredsjednica HKS-a Ruža Tomašić i  predsjednik Hrasta i kandidat za gradonačelnika Varaždina Ladislav Ilčić.
Na konferenciji za novinare Ruža Tomašić je izrazila veliko zadovoljstvo zbog koalicije Hrvatske konzervativne stranke i Hrasta te pružila podršku kandidaturi Ladislava Ilčića za gradonačelnika Varaždina i Snježani Sučić, kandidatkinji za županicu.
Pozvala je  stanovnike Varaždinske županije da ne nasjedaju na svjetonazorsko etiketiranje kandidata koje provode neki mediji već da biraju razumne i poštene ljude, da biraju kandidate Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke.
Zajednička kandidatkinja Snježana Sučić diplomirana je ekonomistica i vijećnica Hrasta u Županijskoj skupštini u protekle četiri godine. Kandidati za njezine zamjenike su Ivan Štabi, dipl. ing. stroj., i Domagoj Kolar, prosvjetni djelatnik.
Govoreći o razlozima svoje kandidature Snježana Sučić rekla je kako je kao vijećnica davala brojne inicijative koje je župan Štromar prihvaćao, ali rijetko koju realizirao. U svom poslovnom životu Sučić je proživljavala probleme mnogih ljudi, probleme koje njezini protukandidati nikad nisu ni osjetili. Diplomirala je ekonomiju, ali je radila i kao blagajnica i zna što znači rad nedjeljom, rad bez slobodnog dana. Bila je voditeljica međunarodnog trgovačkog lanca, gdje je na vlastitoj koži osjetila što znači mobing. Kao dugogodišnja uspješna poduzetnica spoznala je probleme malog poduzetnika i zna sve o nametima koji ih muče. Zato je za slogan svoje kampanje odabrala „Jedna od Vas“.
S obzirom na svoju osjetljivost prema ljudima, naročito ženama te s obzirom na stratešku važnost demografije, iz svog je programa na konferenciji za novinare istaknula mjere poput većih subvencija vrtićima, otvaranja vrtića u poduzećima, veće pravne zaštite trudnica, samohranih majki i roditelja male djece te veće zapošljavanje kroz ciljano povezivanje odgojno-obrazovnog sustava i tržišta rada.

Recommended Posts