Ruža Tomašić: Šutnjom do vlasti

Predsjednica HKS-a Ruže Tomašić uputila je medijima priopćenje u povodu deklaracije SDSS-a o federalizaciji Hrvatske. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Šutnjom do vlasti

Premda smo već uvelike u izbornoj  kampanji, smatram izrazito bitnim upozoriti hrvatsku javnost na ne tako bezazlenu aktivnost najvećeg profesionalnog Srbina i etnobiznismena Milorada Pupovca.
Prije četiri dana u Zagrebu Pupovac je donio deklaraciju o federalizaciji Hrvatske, dokument koji na mala vrata vraća Hrvatsku u 1991. godinu, kada se isto pokušalo učiniti vojnom srbo-četničkom agresijom. Dokument, koji je očito produžena ruka političke okupacije sadržane u Memorandumu 2 SANU, nakon što vojna okupacija nije uspjela. Sramotno je to, a ne samo žalosno, da se dvije najveće stranke ne očituju o tome. Novopečeni domoljub Milanović i osviješteni domoljub Karamarko preko tih činjenica prelaze kao da se nisu ni dogodile. Šutnja! Šutnja zbog toga što to podržavaju, ili zbog čiste političke računice, trgovine za tri saborska mandata Srba? U izbornoj kampanji pozivaju se na domoljube i branitelje, a istovremeno se šutnjom podržava ideologija koja je i uzrok stradavanja ne samo hrvatskog već i srpskog naroda i drugih manjina u RH.
Ne nalaze li Pupovac i Stanimirović temelje svoje politike u HDZ-ovom i SDP-ovom programu regionalizacije Hrvatske, programu koji podržavaju i neke manje stranke? Jesu li oni politički nepismeni ili se radi o većim zakulisnim ciljevima? U ime hrvatskih branitelja, među kojima je i velik broj Srba koji su branili svoju domovinu, u ime hrvatske nacije, pozivam sve političke stranke da jasno i nedvosmisleno osude ovaj čin, pokušaj velikosrpskog političkog udara na ono što im nije uspjelo u vojnoj agresiji na Hrvatsku. Pitam se do kada će Srbi i druge manjine u Hrvatskoj biti taoci velikosrpske politike, profesionalnog Srbina i Stanimirovića upravljanih iz Srbije?

Ruža Tomašić
predsjednica HKS-a

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print